Global Corruption Report 2009: Corruption and the Private sector

Lotte RooijendijkCorruptie, Internationaal, Onderzoeken, Private sector, Publicaties

Jaarlijks publiceert Transparency International het Global Corruption Report. De uitgave van 2009 draagt de titel “Corruption and the Private Sector”. Op 1 oktober hield Transparency International Nederland in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort een bijeenkomst waarin het ‘Global Corruption Report 2009: Corruption and the Private Sector’ werd gepresenteerd.

Het programma was als volgt:

  • 10:00 – 10:30     Koffie
  • 10:30 – 10:40     Welkom, Paul Arlman, voorzitter Transparency International Nederland
  • 10:40 – 11:00     GCR 2009: Corruption and the Private sector, François Valerian, Hoofd afdeling Private Sector Programma’s van TI (Engels gesproken)
  • 11:00 – 11:20     Mogelijkheid tot vragen stellen
  • 11:20 – 11:35     Fasen van Integriteitmanagement, Muel Kaptein, Hoogleraar Bedrijfsethiek en
    Integriteitmanagement aan RSM Erasmus Universiteit en director bij KPMG Forensic & Integrity
  • 11:35 – 11:55     Mogelijkheid tot het stellen van vragen
  • 11:55 – 12:00     Afsluiting

GCR 2009: de private sector

Het ondersteunen en aanmoedigen van bedrijven om een bijdrage te leveren aan de aanpak van corruptie is sinds de oprichting een wereldwijde prioriteit voor Transparency International (TI). Onze benadering is stevig verankerd in de overtuiging dat duurzame vooruitgang naar een wereld zonder corruptie een systematische en constructieve betrokkenheid vereist bij de vraag naar en het aanbod van corruptie en de stimuleringssystemen die hen beiden vormen.

Het Global Corruption Report 2009 biedt een platform voor het combineren van reflecties op praktische ervaring met rigoureuze analyses en een toekomstgericht perspectief op de hervorming van beleid en praktijk. Na vijftien jaar samenwerken met de private sector en kwesties rond de aanbodzijde van corruptie, vonden we het een goed moment om de balans op te maken van de vooruitgang en nieuwe en constructieve oplossingen te suggereren.

U kunt het Global Corruption Report 2009 hier downloaden.