Wat wij doen

TI-NL zet zich in voor een wereld waarin de overheid, de politiek, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld én burgers vrij zijn van corruptie. Wij werken hard aan de bevordering van integriteit, transparantie en verantwoording in de Nederlandse samenleving. Door de gedeelde kennis en expertise van juristen, academici, accountants, technologen, activisten en anderen effectief in te zetten, beoogt TI corruptie zichtbaar te maken en daardoor beleidsmakers én burgers te stimuleren om zich hard te maken voor effectieve corruptiebestrijding.

Dat gebeurt onder andere door onderzoeken, zoals meest recentelijk het onderzoek naar Whistleblowing Frameworks bij Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, het Ultimate Beneficial Ownership (UBO)-onderzoek, het Transparency in Corporate Reporting (TRAC) onderzoek en het rapport Lifting the Lid on Lobbying over lobbyen in Nederland. Ook doet TI-NL dit door het publiceren van policy papers over bijvoorbeeld handhaving en bescherming van bronnen en klokkenluiders, door voorlichting aan ministeries, het parlement en andere stakeholders en door een actief mediabeleid te voeren.

Onze resultaten in 2020

Benieuwd wat TI-NL in 2020 allemaal heeft bereikt? Bekijk onze resultaten in vogelvlucht in de video hiernaast!

Wie wij zijn

TI-NL richt zich op een wereld waarin de overheidsdiensten, de politieke wereld, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld én burgers vrij van corruptie zijn. Hierbij ligt de nadruk op verbetering van integriteit, transparantie en verantwoording in de Nederlandse samenleving.

Lees meer

Wat jij kunt doen

Word lid of kom in actie! TI-NL is een vereniging met ondersteunende leden. Daarnaast hebben we donateurs. Sinds 2014 heeft TI-NL een Institutioneel Integriteitsforum (2IF), dat inmiddels 12 leden telt. Sinds 2016 heeft TI-NL een speciaal lidmaatschap voor jongeren tot 35 jaar, Young-TI.

Lees meer