9 december, Internationale Anti-Corruptiedag: 10 jaar OESO verdrag

Lotte RooijendijkAankondigingen, Corruptie, Evenementen

Op 9 december, Internationale Anti-Corruptiedag, werden wereldwijd activiteiten georganiseerd om het belang van de strijd tegen corruptie en het bevorderen van integriteit onder de aandacht te brengen. Zo vierde de OESO op Internationale Anti-Corruptiedag 2009 de 10e verjaardag van de inwerkingtreding van het OESO-Verdrag inzake de bestrijding van omkoping van buitenlandse ambtenaren bij internationale zakelijke transacties. Dit gebeurde met de lancering van de nieuwe ‘Recommendation for Further combating Bribery of Foreign Public Oficials‘ en een inleiding over het initiatief om wereldwijd het bewustzijn over buitenlandse omkoping te bevorderen.

Tijdens de viering was er een ‘high level’ rondetafel debat: ‘Buitenlandse Omkoping: Wie betaalt de prijs? “, gevolgd door een tweedelig colloquium over de strijd tegen de buitenlandse omkoping. Dit evenement was de eerste in een reeks van geplande activiteiten die in de komende drie jaar zullen worden georganiseerd om het bewustzijn dat buitenlandse omkoping een misdrijf is en een bedreiging vormt voor de duurzame economische ontwikkeling te verhogen.

Klik hier voor meer informatie.