Global Corruption Barometer 2010

Lotte RooijendijkUncategorized

Op de Internationale Anti-Corruptie Dag publiceerde TI de Global Corruption Barometer (GCB) 2010.  De GCB wordt sinds 2003 jaarlijks door TI gepubliceerd. De Barometer geeft de meningen van de ondervraagden weer over de vraag of de corruptie is toegenomen. Ook geeft het weer welke instellingen als het meest corrupt worden beschouwd. De GCB 2010 beslaat de grootste groep ooit, een groep van 91,500 mensen uit 86 landen.  

De corruptie is toegenomen in de afgelopen drie jaar zeggen zes van de tien mensen. Een op de vier mensen geven aan dat zij in het afgelopen jaar steekpenningen hebben betaald. Dit blijkt uit de GCB 2010.

Klik hier voor het persbericht van TI over de GCB 2010

Klik hier voor meer informatie over de GCB 2010