Nederland kwetsbaarder voor corruptie

Anne Scheltema BeduinUncategorized

Taboe om mensen aan te spreken op integriteit moet worden doorbroken en de handhaving moet worden versterkt

Den Haag, 14 Mei 2012 – Nederlanders vinden het moeilijk om een ander aan te spreken op integriteit. Dit constateert het rapport van Transparency International Nederland (TI-NL) over het Nationale Integriteit Systeem (NIS) dat vandaag gepresenteerd is tijdens een persconferentie in Nieuwspoort.

De NIS landenstudie dient als basis om (politieke) hervormingen op het gebied van corruptiebestrijding, maar ook de versterking van de integriteit door te voeren. In het licht hiervan wil TI Nederland werken aan een aantal concrete aanbevelingen.

Zie ook het uitgebreide persbericht

Lees hier het rapport: NIS 2012 rapport

Lees hier de aanbevelingen bij het NIS rapport: aanbevelingen NIS 2012

Lees hier: samenvatting NIS 2012 rapport

Mediacontact
Paul Arlman
voorzitter TI NL
voorzitter@transparency.nl