Nederland corruptieland?! Uw rol bij de beheersing van corruptie.

Anne Scheltema BeduinUncategorized

Hoe staat het met de beheersing van het corruptierisico in Nederland en is daar wel voldoende zicht op? Is het noodzakelijk dat er aanpassingen komen in wet- en regelgeving en wat kunt u hierin betekenen? Op 27 september 2012 organiseert Transparency International Nederland in samenwerking met Grant Thornton Forensic & Investigation Services B.V. het congres ‘Nederland, corruptieland?!’ Aanleiding voor het congres is de op 14 mei 2012 gepubliceerde Nederlandse studie naar het National Integrity System (NIS),  die ook in 24 andere Europese landen is uitgevoerd. Schrijf u hier in!

Op dit congres, speciaal georganiseerd voor bestuurders, cfo’s, advocaten, bedrijfsjuristen en compliance officers, gaan wij in op verschillende facetten van corruptie en integriteit, gebaseerd op uitkomsten van de NIS-studie over Nederland van Transparency International. Als onderdeel van het NIS project, is het in het kader van ‘advocacy’ van belang dat u als sleutelfunctionaris uit het bedrijfsleven de NIS-studieresultaten doordenkt en de aanbevelingen aanscherpt.

Sprekers
Uiteraard is Willeke Slingerland (hoofdonderzoeker van de NIS-studie, docent Internationaal Recht aan de Saxion Hogeschool in Enschede en promovenda aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam) één van de sprekers. Daarnaast geeft Robert Hein Broekhuijsen (voormalig Officier van Justitie, nu verbonden als advocaat aan Ivy Advocaten) zijn visie óp en vanuit de handhaving en deelt Ab van der Touw (CEO Siemens Nederland N.V.) zijn ervaringen vanuit het bedrijfsleven.

Locatie: Koninklijke Schouwburg Korte Voorhout 3 2511 CW  Den Haag

Programma (digitaal)

14.30 – 15.00   Ontvangst
15.00 – 15.15    Introductie
mr Paul Arlman, voorzitter Transparency International Nederland

15.15 – 15.45    Uitkomsten studie naar het National Integrity System in Nederland
Willeke Slingerland LL.M., docent internationaal recht Saxion Hogeschool

15.45 – 16.15   Een visie op én vanuit de handhaving: Wat is de pakkans bij corruptie en wat zijn de gevolgen als je gepakt wordt?
mr Robert Hein Broekhuijsen, partner Ivy Advocaten

16.15 – 16.45   Pauze

16.45 – 17.15    Het omkopingsschandaal bij Siemens: Wat is er gebeurd, wat is er veranderd en wat zijn nog steeds de grootste uitdagingen?
drs. Albert F. van der Touw, voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V.

17.15 – 18.00   Paneldiscussie onder leiding van mr A.C.J. (Joost) Wiebenga, Deputy General Counsel & Chief Compliance Counsel EMEA for Tyco
International

18.00               Afsluitende borrel