TI NL doet dringend beroep op Rutte en Samsom

Anne Scheltema BeduinUncategorized

Den Haag – Op 9 oktober 2012 heeft het bestuur van TI NL zich tot partijleiders Rutte en Samsom gewend om aandacht te vragen voor de zorgen op het gebied van corruptie.

Naar het oordeel van het bestuur is er, ondanks diverse recente initiatieven,  sprake van achterstallig onderhoud. Zo vraagt TI aandacht voor intensivering van de handhaving, naleven van het OECD verdrag, meer samenwerking op het gebied van corruptiebestrijding binnen de EU met o.a. Amerika, betere bescherming van klokkenluiders, meer transparantie op het gebied van partijfinanciering en nog toegankelijkere overheidsinformatie.

De brief is hier te lezen.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen. Contactpersoon: Paul Arlman, voorzitter TI NL