De Bedrijfsjuristen Monitor 2013

Anne Scheltema BeduinAankondigingen, Corruptie, Integriteit, Private sector, Publicaties

Amsterdam, 4 december 2013 – Op 3 december 2013 heeft advocatenkantoor Houthoff Buruma, in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, voor het zesde opeenvolgende jaar de Bedrijfsjuristen Monitor georganiseerd. Er waren ruim 300 bedrijfsjuristen en genodigden aanwezig om dieper in te gaan op het thema van dit jaar: ‘Verborgen omkoping: een mijnenveld in een grijs gebied’.

De Bedrijfsjuristen Monitor 2013 heeft ten doel handvatten te bieden aan bedrijven die het risico lopen te worden geconfronteerd met corruptie, zodat zij in een dergelijke lastige situatie de juiste koers kunnen varen. Tot de sprekers hoorden twee TI bestuurders:

  • Jermyn Brooks: bestuurslid Transparency International en founding Board Member of the World Economic Forum’s Partnering Against Corruption Initiative; en
  • Joost Wiebenga: Deputy General Counsel & Chief Compliance Counsel EMEA bij Tyco International, Board Member Transparency International Netherlands Chapter, Member of Netherlands Association of In-house Counsel.

Verder spraken:

  • Muel Kaptein: Professor RSM Erasmus Universiteit, Partner KPMG en auteur van het boek ‘Workplace Morality’;
  • Aldo Verbruggen: Partner bij Houthoff Buruma en voormalig officier van justitie bij verschillende arrondissementsparketten;
  • Carola Hoyos: Journalist van de Financial Times op het terrein van Defensie;
  • Jonathan Kelly: Partner bij Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP; en
  • Xianyue Bai: Partner bij het Chinese kantoor Winners Law Firm.

De presentaties van die middag kunt u vinden op bedrijfsjuristenmonitor