Corruptie als bedreiging van stabiliteit en vrede

Anne Scheltema BeduinCorruptie, Mensenrechten, Publicaties, Publication

Dit nieuwe rapport van Transparency International Duitsland benadrukt hoe corruptie stabiliteit in post-conflict gebieden belemmert en vrede wereldwijd ondermijnt. Ook legt de studie een duidelijke connectie bloot tussen het risico op corruptie en gewelddadige conflicten. Deze connectie wordt onder andere onderbouwd met gedetailleerde case studies uit Afghanistan, Kosovo en West-Afrika.

Gebaseerd op eerder werk van Transparency International op het gebied van corruptie, conflict en peacekeeping, onderzoekt het rapport ook de structuur en praktijk van internationale organisaties die zich bezig houden met corruptie in fragiele gebieden en gebieden die zijn getroffen door conflicten.

Lees het rapport hier: 2014-01_CorruptionThreatStabilityPeace.