Handboek voor het gebruiken van de UNCAC tegen corruptie

Anne Scheltema BeduinInternationaal, Organisatie, Publication, Wetgeving

Amsterdam, 18 augustus 2014 – Onlangs bracht Transparency International samen met de UNCAC Coalition een Handboek uit over het gebruik van de UNCAC (United Nations Convention against Corruption) om anti-corruptie maatregelen te bevorderen. Dit gebruikersvriendelijke rapport bestaat uit een beschrijving van de UNCAC, de processen van het toezien op naleving en het uitdragen van de boodschap van de UNCAC en de mogelijkheden nationale en internationale regelgeving te verbeteren.

Het rapport is een nuttige handleiding voor diegenen die willen bijdragen aan een corruptievrije wereld, om te beginnen in eigen land. Het is tevens mogelijk de besproken methodes en processen toe te passen op andere verdragen, zoals OECD Anti-Bribery Convention, UNCAT (tegen foltering), IVESCR (sociale en culturele rechten) of IVBPR (burgerlijke en politieke rechten).

Tot slot bevat het rapport bijlagen met voorbeelden van een schaduwrapportage, verzoek om de volledige UNCAC-rapportage of een verzoek om informatie.

Hier kunt u het gehele rapport in het Engels downloaden.