Trafigura

SBM Offshore neemt last van 240 miljoen dollar voor vermeende omkopingszaken

Anne Scheltema BeduinPress Release, Press Releases

Amsterdam, 9 augustus 2014 –  SBM Offshore heeft een voorziening van 240 miljoen dollar getroffen voor eventuele schikkingen in de omkopingszaken van dochterbedrijven in Equatoriaal-Guinea en Angola. Ook na eigen (door externen uitgevoerd) onderzoek dat het bedrijf begin 2012 is gestart is gebleken dat er “improper payments to government officials” hebben plaatsgevonden in die landen.

Ook in Brazilië ligt het offshorebedrijf nog onder vuur, hoewel daar door het bedrijf zelf na intern onderzoek geen bewijzen zijn gevonden voor de vermeende omkopingen.

SBM schrijft zelf in het persbericht betreffende de cijfers over de eerste helft van 2014: “SBM Offshore is discussing a potential settlement of the issues arising from the investigation. While these discussions are ongoing, it is sufficiently clear that a resolution of the issues will have a financial component, and consequently SBM Offshore has recorded a non-recurring charge of US$240 million in the first half of 2014, reflecting the information currently available to the Company.”

Hoewel het niet zeker is dat een schikking zal worden bereikt, is het vrijwel zeker dat er financiële gevolgen aan een schikking verbonden zullen zijn.

Lees verder nieuwsberichten via deze en deze link.