Breakfast Club: Omgaan met Corruptie

Anne Scheltema BeduinAankondigingen, Evenementen, Extern nieuws, Feature

Amsterdam, 11 mei 2016 – Graag delen wij de uitnodiging voor het event ‘Breakfast Club: Omgaan met Corruptie’. Het event wordt georganiseerd door Crosswise works, een ontwikkelingsorganisatie die bedrijven, NGOs en overheden helpt in het werken aan een betere wereld. 

Tijdens de bijeenkomst ‘Ondernemen Zonder Grenzen Breakfast Club‘ geeft Gerrit van Doorn, bestuurslid van Transparency International Nederland, deelnemers meer inzicht in wat corruptie behelst én wat je er tegen kan doen als je als ondernemer in een situatie van corruptie terecht komt. Voorafgaand aan de interactieve sessie kan je genieten van een (netwerk)ontbijt.

waar: Crosswise Works, voorwerf Marineterrein – Kattenburgerstraat 5, Amsterdam

wanneer: Woensdag 18 mei 2016 van 08:00 uur tot 10:30 uur

kosten: € 15,- als tegemoetkoming voor de kosten van het ontbijt, verder gratis!

Schrijf je nu in via deze link.

Achtergrond

De risico’s die je als onderneming of organisatie loopt als het gaat om corruptie zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals: de landen waar je zaken doet; de sector waarin je actief bent; de mate waarin je afhankelijk bent van publieke instanties voor het verkrijgen van vergunningen en licenties; de mate waarin je afhankelijk bent van overheidsopdrachten voor de afzet van jouw product of dienst; en, of je gebruik maakt van lokale agenten, tussenpersonen of consultants in jouw internationale activiteiten.

In sommige opzichten zal het risico dat je loopt schade te ondervinden door corruptie, te relateren zijn aan de kenmerken van jouw organisatie, bijvoorbeeld als MKB-bedrijf. Verschillende factoren dragen ertoe bij dat het MKB over het algemeen bloot staat aan grotere risico’s dan grote ondernemingen.