Steun Oekraïne: loop mee en stop corruptie

Lousewies van der LaanCorruptie, Defensie, Europees, Internationaal, Mensenrechten, Politiek

Steun Oekraïne en loop op zondag 6 maart 14.00 uur mee vanaf de Dam in Amsterdam

Op 24 februari begon Rusland de oorlog in Oekraïne. Corruptie ligt aan de grondslag van deze oorlog. Sindsdien zijn duizenden burgers en militairen omgekomen en honderdduizenden Oekraïne ontvlucht. Russische militairen trekken op naar Oekraïense steden, waaronder hoofdstad Kiev. Het einde van deze oorlog is nog niet in zicht. Sinds het begin van de invasie demonstreren Oekraïners en mensen vanuit de hele wereld in Nederland op de Dam in Amsterdam voor vrede voor Oekraïne en bescherming van burgers. Ze verdienen de solidariteit van Nederland.

Daarom roept Transparency International Nederland samen met PAX, Humanity in Action en andere Nederlandse organisaties op om op zondag 6 maart vanaf 14 uur aan te sluiten bij deze demonstratie. Samen tegen oorlog, voor steun aan vluchtelingen en voor vrede in Oekraïne.