Annual Membership Meeting (AMM) 2010 Transparency International

Lotte RooijendijkInternationaal

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Transparency International (TI), die op 9 november te Bangkok werd gehouden, stelde TI een nieuw strategisch plan vast voor de komende vijf jaar. Daarnaast werden er onder meer drie resoluties aangenomen en twee nieuwe bestuursleden gekozen.

De vergadering werd bijgewoond door vertegenwoordigers uit meer dan 100 landen. Onder hen was ook Alphons Ranner, bestuurslid van Transparency International Nederland.  De TI-strategie 2015 geeft aan op welke deelgebieden de beweging zich de komende vijf jaar zal richten; mensen, instellingen, wetten en waarden. De resoluties betroffen; het repatriëren en beheren van gestolen zaken/goederen,  de bescherming van journalisten en activisten in Rusland en het instellen van een nieuwe award voor uitzonderlijke expertise binnen de TI-beweging.

De ledenvergadering koos twee nieuwe bestuursleden; Jacque Terray en JC Weliamuna. Zij zullen John Devitt en Geo-Sung Kim vervangen.

Klik hier voor het persbericht over de AMM 2010