Update bevriezing tegoeden Oekraïners

Anne Scheltema BeduinCorruptie, Extern nieuws, Internationaal, Kwesties, Media, Onderzoeken, Witwassen

Amsterdam, 7 maart 2014 – In navolging van ons eerdere bericht over de bevriezing van tegoeden van corruptie Oekraïense ambtenaren, heeft de Nederlandse overheid maatregelen getroffen om de Europa brede sancties te ondersteunen. De Tweede Kamer vindt dat Nederland geen belasting- en witwasparadijs mag zijn voor corrupte Oekraïners.

Inmiddels heeft Nederland gisteren beslag gelegd op “meerdere honderden miljoenen” aan verdachte Oekraïense tegoeden. De Kamer wil naast bevriezing van de tegoeden van de 18 namen van corrupte ambtenaren die door de EU zijn opgesteld ook onderzoek doen uitvoeren naar  het vermogen van Oekraïense oligarchen die niet op de EU-lijst staan.

De 18 namen en maatregelen van de EU leest u hier: Namen te bevriezen tegoeden.

U leest meer hierover via NOS, het AD, de Telegraaf en de beslissing van de EU Raad.