Fraude Film Festival 2015

Lotte RooijendijkFeature, Media, News, Nieuws, Uncategorized

Amsterdam, 18 september 2015 – Op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober vindt in EYE Amsterdam het tweede Fraude Film Festival plaats. Gedurende het tweedaagse festival worden films en documentaires getoond over fraude en de bestrijding ervan. Hiermee beoogt het festival fraude onder de aandacht te brengen en de wijze waarop het bestreden kan worden te bespreken. Met interessante films, documentaires en discussies zal vanuit meerdere perspectieven naar het onderwerp worden gekeken.

Ook dit jaar staan er weer interessante films en documentaires met verschillende onderwerpen gerelateerd aan fraude op het programma. Zo zal de film ‘Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story’ een licht schijnen op fraude in de sportwereld. Verder brengt de documentaire ‘A Fragile Trust: Plagiarism, Power and Jayson Blair at the New York Times’ de onderzoeksjournalistiek onder de aandacht. De documentaire ‘(Dis)Honesty – The Truth About Lies’ zal antwoord geven op de vraag waarom mensen eigenlijk liegen. Naast de films en documentaires zijn er Q&A’s met onder andere Michael Rasmussen en Diederik Stapel en debatten met bijvoorbeeld Hugo Logtenberg en Michiel Princen. Het volledige programma is hier te vinden.

Tevens wordt door de organisatie de Anti Fraude Award uitgereikt. De award is bedoeld als blijk van waardering voor een persoon, organisatie of initiatief die of dat zich onderscheidend bezig heeft gehouden in het tegengaan van fraude en daarmee een voorbeeldfunctie heeft vervuld. Hiervoor heeft een Expert Comité bestaande uit vijf deskundigen op het gebied van fraudebestrijding een longlist opgesteld van twintig personen, organisaties en initiatieven. Ook Transparency International Nederland staat op deze longlist en maakt daarmee kans op de award. Uit deze twintig zullen drie initiatieven genomineerd worden die kans maken op de Anti Fraude Award 2015.

Op donderdag 8 oktober is het evenement uitsluitend toegankelijk voor genodigden.Voor 9 oktober zijn hier tickets verkrijgbaar. Het belooft wederom een zeer interessant evenement te worden, dus zorg dat je erbij bent! Om in de stemming te komen en een indruk te krijgen van het evenement kun je hieronder een sfeerimpressie van de afgelopen editie van het Fraude Film Festival vinden.