EHFCN-conferentie in teken van fraude en corruptie

Lotte RooijendijkExtern nieuws, Internationaal, Media, News, Nieuws, Symposium

Amsterdam, 14 oktober 2015 – Op donderdag 5 en vrijdag 6 november zal in Den Haag de 11e conferentie van het European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN) plaatsvinden met als onderwerp “Ensuring financially sustainable healthcare in Europe: countering fraud, waste & corruption.” Tijdens de conferentie zal niet alleen gekeken worden naar de huidige situatie maar zal men ook vooruit kijken naar wat de toekomst de zorgsector zal brengen: welke gebieden zullen in het specifiek gevoelig zijn voor corruptie en fraude en hoe moet men hiermee omgaan? Fraude in de zorg zal worden bekeken vanuit een economisch, criminologisch en juridisch oogpunt.

Goed systemen voor gezondheidszorg moeten een balans zien te vinden tussen drie elementen: toegang, rendement en duurzaamheid. De internationale conferentie in Den Haag zal zich focussen op financiële duurzaamheid. Zeker nu bezuinigingen de zorg hard raken, is het belangrijk corruptie, fraude en verspilling tegen te gaan. De opening van het congres zal op donderdag 5 november worden gedaan door mevrouw Edith Schippers, Nederlands Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook haar Belgische collega, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid mevrouw Maggie De Block, zal komen spreken. Verder staan er lezingen van nationale en internationale experts en ervaringsdeskundigen op het programma, onder andere Prof. Dr. Graham Brooks van de University of Wolverhampton, Oscar Alarcon van de European Committee on Crime Problems van de Council of Europe, en André Rouvoet, Voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Naast plenaire lezingen zijn er ook een aantal seminarsessies die kunnen worden bijgewoond, bijvoorbeeld over de aanpak van fraude en corruptie binnen verschillende organisaties of over in welke fase corruptie het best aangepakt kan worden. Ook vertegenwoordigers van Transparency International UK en Transparency International Duitsland zullen bijdragen aan het congres.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de EHFCN-conferentie, dan kan dat. Meer informatie over de conferentie en het programma kunt u hier vinden en registreren kan hier. Het evenement zal plaatsvinden bij Crowne Plaza Den Haag.