Sfeerimpressie Fraude Film Festival

Anne Scheltema BeduinExtern nieuws, Feature

Amsterdam, 2 november 2015 – (for English, scroll down) Begin deze maand won Transparency International Nederland de anti-fraude award tijdens de tweede editie van het Fraude Film Festival. De award is een waardering voor personen, organisaties en initiatieven die zich hebben onderscheiden bij de bestrijding van fraude en een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen. Transparency International Nederland was genomineerd vanwege “de tomeloze ambitie en zichtbaarheid, waarmee zij een geduchte tegenstander is van corrupte partijen waar ook ter wereld,” aldus het Expert Comité van de prijs.

De award is belangrijk om corruptie en fraude onder de aandacht te brengen, aldus Arjen Tillema, voorzitter van Transparency International Nederland: “Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Het Fraude Film Festival en de Anti-Fraude Award helpt deze link te leggen en zo komt onze doelstelling – het bevorderen van integriteit en het maatschappelijk besef van de onaanvaardbaarheid van corruptie – weer een stukje dichterbij.” Vorig jaar won het programma ‘Opgelicht?!’ van AvroTros de eerste versie van de award.

Om een indruk te geven van het Fraude Film Festival, is er een mooi filmpje gemaakt van de dag door Redwire Media.

Earlier this month, Transparency International Nederland won the Anti-Fraud Award at the Fraud Film Festival in Amsterdam. The award is an appreciation of persons, organizations and initiatives that have distinguished themselves in their fight against fraud and have set an example and have been an inspiration for others. TI-NL had been nominated because of “its unremitting ambition and visibility, with which it is a strong opponent of corrupt parties all over the world”, according to the Expert Committee of the price.

The award is an important tool to bring corruption and fraud to the attention of the public, says Arjen Tillema, chair of TI-NL. “Images can speak a thousand words. The Fraud Film Festival and the Anti-Fraud Award help to make the link between corruption and a wider public. This furthers our goals – creating more awareness and promoting integrity – a great deal.”

For an impression of the Fraud Film Festival, see this video made by Redwire Media.