Fotowedstrijd internationale integriteit

Anne Scheltema BeduinAankondigingen, Corruptie, Extern nieuws, Feature, Integriteit

Amsterdam, 30 september 2016 – Graag delen wij de aankondiging van de fotowedstrijd van de Peter A. Allard School of Law, de rechtenfaculteit van de Universiteit van British Columbia. De fotowedstrijd betreft foto’s waarin de thema’s moed en leiderschap in de bestrijding van corruptie tot uitdrukking worden gebracht. Foto’s moeten mensenrechten en/of anti-corruptie belichten, door de bevordering van transparantie, verantwoording en de rechtsstaat. 

Het Committee nodigt fotografen uit hun ervaringen met betrekking tot mensenrechtenschendingen en leiderschap in corruptiebestrijding in hun landen, vastgelegd in beelden te delen. Nadrukkelijk worden ook inzendingen die corruptie en mensenrechtenschendingen in ontwikkelde landen weergeven gewaardeerd.

Deze fotowedstrijd wordt tweemaal per jaar uitgeschreven. De winnaars van mei 2016 en eerdere versies van de wedstrijd vindt u terug via deze link. Winnende onderwerpen waren onder andere FIFA voorzitter Sepp Blatter in de schaduw en de ingestorte kledingfabriek in Bangladesh.

Elke winnende foto verdient 1.000 Canadese dollars en zal op de website van de Allard Prize worden geplaatst gedurende 6 maanden. Ook worden de naam van de fotograaf en een korte omschrijving van de foto op de website geplaatst. Tot slot wordt de foto bewaard in het website archief van eerdere winnaars.

De deadline om foto’s in te dienen is 1 november 2016.

U kunt hier uw foto’s insturen.