young

Young TI Rooftop Session: onderzoeksjournalistiek in de strijd tegen corruptie

Lotte RooijendijkAlgemeen, Corruptie, Evenementen, Feature, Internationaal, Organisatie

Amsterdam, 8 juni 2017 – Op donderdagavond 15 juni a.s. om 17:30 uur op het dakterras van het Koninklijk Instituut voor de Tropen organiseert Transparency International Nederland weer een Young TI-sessie voor de jonge beweging tegen corruptie! Dit keer zal de sessie geheel in het thema staan van de rol van onderzoeksjournalistiek in de strijd tegen corruptie. We gaan die avond in gesprek met onderzoeksjournalisten Karlijn Kuijpers (Panama Papers, Investico) en Thomas Muntz (Investico) over de belangrijke bijdrage van onderzoeksjournalistiek in het blootleggen van corruptie.

Aansluitend vertonen we in onze outdoor cinema de voortvarende documentaire “All Governments Lie: Truth, Deception, And the Spirit of I.F. Stone”, een hommage aan de onderzoeksjournalistiek en de strijd voor waarheid en transparantie. In deze legendarische film vertellen Glenn Greenwald, die de geheimen van Edward Snowden over de NSA publiceerde, en John Carlos Frey, die onderzoek deed naar massagraven aan de Amerikaans-Mexicaanse grens en andere onafhankelijke en eigenzinnige onderzoeksjournalisten gepassioneerd over hun werk en laten ze zich volgen door de camera terwijl ze regeringsdocumenten doorspitten om doofpotten te onthullen.

Programma Young TI-sessie

17:30 – Welkomstborrel op het dakterras
18:00 – In gesprek met onderzoeksjournalisten Karlijn Kuijpers (Panama Papers) en Thomas Muntz (Investico)
19:00 – Outdoor cinema met “All Governments Lie: Truth, Deception, and the Spirit of I.F. Stone”
20:30 – Netwerkborrel

Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63 in Amsterdam

Schrijf je snel in!

Ben je al lid van Young TI, dan is toegang tot deze rooftop session gratis. Voor een waardevol netwerk, gratis toegang tot alle Young TI-sessies en stageplaatsen, schrijf je hier in voor een Young TI-lidmaatschap voor maar €15 per jaar! Wil je geen lid worden maar wel bij deze Young TI-sessie zijn? Dat kan ook, voor slechts €7,50. Schrijf je hier snel voor toegang tot de Young TI Rooftop Session!