UNCAC

Week van de Integriteit 2019 en Klokkenluiderscongres in december

Lotte RooijendijkAankondigingen, Algemeen, Event, Extern nieuws, Feature, Integriteit, Klokkenluiders

Amsterdam, 4 november 2019 – Begin december vinden twee evenementen plaats die wij graag onder uw aandacht brengen: de Week van de Integriteit en het Behavioral Risk congres “Help, de klokkenluider verzuipt”. 

Week van de Integriteit 2019

De International Chamber of Commerce (ICC) organiseert van 1 tot 9 december 2019 samen met haar partnerorganisaties, waaronder Transparency International Nederland, de Week van de Integriteit. De Week van de Integriteit is een jaarlijkse initiatief om bewustwording te bevorderen. Tijdens de Week slaan overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de handen ineen om Nederland bewuster te maken van het belang van integriteit. Zo kunnen werknemers van de Nationale Politie naar de Theatervoorstelling ‘Rauw’, over werk en leven bij de politie, reikt de UWV de integriteitsaward uit en nodigt NS haar werknemers uit voor een filmvertoning en een presentatie van dilemma’s. Transparency International Nederland organiseert bij aanvang van de week een Young TI-evenement over de voordelen van en het bevorderen van ‘speak-up’ cultuur. Meer initiatieven van de verschillende partnerorganisaties vindt u hier. Ook kunt u zich aanmelden als partner.

Vrijdag 6 december vindt de afsluitende internationale Integrity & Anti-Corruption conferentie plaats. De conferentie heeft als thema “From Ethical Leadership towards Leading Sustainably?” en nodigt wetenschappers, leidinggevenden en experts uit publieke en private sector en NGOs uit om verschillende kwesties van ethisch leiderschap te bespreken. Onder anderen Alex Brenninkmeijer, auteur van het boek ‘Moreel leiderschap’, komt spreken. Het volledige programma en mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier.

“Help, de klokkenluider verzuipt!”- congres

Op 3 december 2019 in de middag vindt het vierde Behavioral Risk Congres plaats, dat in het teken staat van falende klokkenluiderssystemen. Waarom ontvangen leidinggevenden zo weinig signalen van de werkvloer? Komt het door het ivoor van de toren of worden signalen domweg niet gegeven? Wat doen zij, bestuurders en compliance professionals niet goed? Hoe kan het beter?

Tijdens het Congres zullen Anneke van Zanen-Nieberg (NOC-NSF), Willem Geerlings en Kitty Nooy hun visie geven op het thema vanuit hun eigen verschillende achtergronden, te weten de sport, de bestuurders en commissarissen in de zorgsector en de overheid. Vervolgens zullen Muel Kaptein en ervaringsdeskundige en auteur Jaap ten Wolde een geheel nieuw ‘systeem’ presenteren dat de bestaande belemmeringen wegneemt. Een expert panel met Wijnand Nuijts (DNB), Maurice Oostendorp (de Volksbank), Alain Hoekstra (Huis voor Klokkenluiders) en Brigitte Rijshouwer (communicatie-expert) zal het gepresenteerde systeem vervolgens kritisch beoordelen.

Meer informatie over het programma, de kosten en inschrijven vindt u hier.