Jaarcongres

Jaarcongres “Hoe stopt Nederland het faciliteren van corruptie?”

Lotte RooijendijkAankondigingen, About Us, Algemeen, Corruptie, Evenementen, Event, Feature

Utrecht 22 oktober 2020 – Op 1 december 2020 vindt het jaarcongres van Transparency International Nederland plaats. Met experts en belanghebbenden bespreken we de vraag wat we kunnen doen om te voorkomen dat “we thuis schoon zijn, maar buitenshuis vuil”. Graag presenteren wij het programma en nodigen wij u uit zich hier aan te melden. 

Elke twee jaar beoordeelt Transparency International landen op basis van hun handhaving tegen buitenlandse omkoping in het kader van de Anti-Bribery Convention van de OESO. De resultaten van het laatste “Exporting Corruption”-onderzoek lieten zien dat Nederland in 2020 wederom te weinig doet om de regels, die omkoping door Nederlandse organisaties in het buitenland verbieden, te handhaven. Het jaarcongres van Transparency International Nederland brengt experts en belanghebbenden samen om de vraag te bespreken wat we kunnen doen om te voorkomen dat “we thuis schoon zijn, maar buitenshuis vuil”.

Het volledige programma van het jaarcongres vindt u hier.

Aanmelden?

Entree is gratis voor leden van Transparency International Nederland. Voor niet-leden kost deelname €50.

U kunt zich hier aanmelden.

Let op: u kunt al lid worden voor €50 per jaar. Als u nu lid wordt, kunt u gratis deelnemen aan het congres én krijgt u de laatste maanden van 2020 lidmaatschap cadeau. Wilt u dit? Meldt u zich dan aan als lid. Een dag na aanmelding ontvangt u een bevestiging en kunt u zich als lid aanmelden voor het congres.

Voor eventuele (pers)vragen kunt u mailen naar communicatie@transparency.nl of bellen naar 0681083627.

 

Dit evenement vindt plaats tijdens de Week van de Integriteit.