Transparency international school on integrity

Inschrijving Transparency International School on Integrity 2021 is geopend!

Bart VolleberghAankondigingen, About Us, Corruptie, Integriteit, Internationaal, Organisatie

Amsterdam, 26 mei 2021 – Masterstudenten, afgestudeerden en young professionals kunnen zich nu aanmelden voor de Transparency International School on Integrity 2021. Toekomstige leiders krijgen hier de kans hun kennis over corruptiebestrijding en integriteit te vergroten. Vanwege de coronapandemie vindt het evenement dit jaar online plaats, van 2 tot 7 augustus.

De Transparency International School on Integrity (TISI) is een anti-corruptie- en integriteitstraining voor toekomstige leiders. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Transparency International Litouwen in samenwerking met de Mykolas Romeris Universiteit in Vilnius. Na een selectieproces krijgt een groep jongeren gedurende een week les van vooraanstaande anti-corruptieprofessionals. TISI hanteert een peer-to-peer leermethode, waarbij theorie en praktijk aan elkaar zijn gelinkt. Dit helpt deelnemers om beter te worden in het overbrengen van de boodschap van corruptiebestrijding.

Theorie én praktijk

De lezingen, seminars en trainingen van TISI vormen een unieke mix van internationale en lokale knowhow. Daarnaast volgt het programma bewust een schema waarin gedurende de week steeds dieper wordt ingegaan op specifieke onderwerpen. Hierbij horen seminars en trainingen die de deelnemers nieuwe vaardigheden laten ontwikkelen. In het kort is het doel van het programma om je te inspireren en in staat te stellen corruptie tegen te gaan en integriteit te bevorderen. TISI kent drie modules: de publieke sector, de private sector en civic empowerment tools. Deze modules behandelen theorie en praktijk en omvatten onder andere lessen over:

  • Public sector – het meten van corruptie, state capture, financiering van politieke partijen, openbare aanbestedingen etc.
  • Private sector – internationale anti-corruptiemechanismes, rapportagestandaarden voor bedrijven, en corruptie in verschillende sectoren zoals de media of sport etc.
  • Civic empowerment – de rol van burgers in het monitoren van activiteiten van de staat, methoden om onderdeel te worden van het besluitvormingsproces, anti-corruptieactiviteiten en rapportage van corruptie etc.

Het programma voor 2021 is op dit moment nog niet definitief, maar het programma van 2020 staat wel online.

Is TISI wat voor mij?

TISI is bedoeld voor masterstudenten, afgestudeerden en young professionals tot 35 jaar die graag meer willen leren over het bestrijden van corruptie en bevorderen van transparantie in hun land. Zij komen van over de hele wereld, en zijn academici, of werken in de private sector, de publieke sector, of bij ngo’s. Deze diversiteit in achtergrond en ervaring leidt tot een interessante uitwisseling van ideeën. Sinds de oprichting in 2010 heeft TISI al meer dan 1300 jonge leiders uit 120 verschillende landen ontvangen. Voor een indruk van de eerdere deelnemers, zie het Alumninetwerk.

Aanmelden voor TISI kan door een online aanmeldformulier in te vullen, en een korte motivatiebrief en een Europass CV aan te leveren. Voor studenten uit bepaalde landen is een aantal beurzen beschikbaar. De uiterste inschrijfdatum voor de Transparency International School on Integrity 2021 is 11 juli 2021. Studenten die een beursaanvraag willen doen, moeten zich uiterlijk 4 juli 2021 aanmelden.