Dijsselbloem

TI-NL neemt afscheid van Raad-van-Advies-lid Jeroen Dijsselbloem

Lotte RooijendijkAlgemeen

Amsterdam, 18 augustus 2021 – Na bijna twee jaar verlaat voormalig PvdA-prominent en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem de Raad van Advies van Transparency International Nederland (TI-NL).

Dijsselbloem was sinds 2019 lid van de Raad van Advies van TI-NL. Door zijn ervaring als Tweede Kamerlid en minister van Financiën was hij een goede gesprekpartner op het gebied van politieke integriteit en transparante geldstromen. “Iemand met zo’n achtergrond in je Raad van Advies hebben, is een groot voorrecht”, zegt Lousewies van der Laan, directeur van TI-NL.

Dijsselbloem bij ‘Bouwen aan vertrouwen’

Afgelopen februari was Jeroen Dijsselbloem gastspreker tijdens de ronde tafel bijeenkomst ‘Bouwen aan vertrouwen’ van TI-NL. Hier deelden verschillende politici en experts – in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen – hun inzichten over politieke integriteit. “Dit thema wordt te vaak afgedaan als een individuele verantwoordelijkheid”, stelde Dijsselbloem tijdens de bijeenkomst. Dat is het volgens de oud-minister niet. Heldere regels zijn volgens hem nodig om te voorkomen dat private en publieke belangen door elkaar gaan lopen. Zo pleitte hij voor een afkoelperiode voor politieke bestuurders, om een ‘draaideur’ tussen de politiek en het bedrijfsleven te voorkomen.

TI-NL bedankt Jeroen Dijsselbloem voor zijn inbreng als lid van de Raad van Advies, en vertrouwt erop dat hij zich blijft inzetten voor een integere samenleving!