afscheid

TI-NL neemt afscheid van Birgitte van Haaren en Maarten Groothuizen

Lotte RooijendijkAlgemeen

Amsterdam, 11 juli 2022 – Transparency International Nederland neemt afscheid van twee van haar bestuursleden, Birgitte van Haaren en Maarten Groothuizen. De twee bestuursleden werden respectievelijk in juni 2020 en april 2021 bestuurslid bij TI-NL.

Birgitte van Haaren

Birgitte van Haaren is een ervaren toezichthouder en ondernemer. Tegenwoordig is zij werkzaam als zelfstandig toezichthouder en adviseur. Daarnaast is zij gestart met een promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dit onderzoek richt zich op Blockchain en de governancestructuren van deze technologische oplossing. Als bestuurslid van TI-NL was Birgitte lid van de werkgroep technologie & transparantie en heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling van deze discussie. Ook heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de werving van de directeur, Lousewies van der Laan.

 

Maarten Groothuizen

Groothuizen

Maarten Groothuizen kreeg interesse in het onderwerp corruptie in de tijd dat hij als officier van justitie in het buitenland werkte. Hier maakte hij een aantal corruptiezaken mee en ondervond hij dat corruptie een grote maatschappelijke impact heeft. Van 2017 tot begin 2021 was Maarten Groothuizen Tweede Kamerlid voor D66. In deze functie heeft hij zich reeds ingezet in de strijd tegen corruptie, regelmatig in samenwerking met TI-NL. Als bestuurslid bij TI-NL heeft Maarten zijn werk in anti-corruptie voortgezet, met name bij de aanpak van illegale geldstromen. Hij is nog steeds voorzitter van de TI werkgroep Transparante Geldstromen.

 

Het bestuur en het team van TI-NL zijn Birgitte en Maarten heel dankbaar voor hun inzet en energie de afgelopen jaren.