TI-NL organiseert event: Democracy Under Threat

Bart VolleberghAlgemeen, Evenementen, Event

31 oktober 2022, Amsterdam – TI-NL organiseert samen met vijf andere NGO’s de conferentie: democracy under threat. De conferentie gaat op zoek naar oplossingen om de Nederlandse corruptie-, democratie- en mensenrechten agenda te versterken. De NGO’s organiseren het evenement in aanloop naar de tweede Summit for Democracy georganiseerd door Joe Biden, President van de Verenigde Staten.

De tweede Summit for Democracy vindt in 2023 plaats. In voorbereiding op het evenement is het cruciaal dat het geluid van Nederlandse NGO’s niet vergeten wordt. NGO’s leveren door middel van hun werk een belangrijke bijdrage aan de drie hoofdthema’s van de Summit for Democracy: corruptiebestrijding, mensenrechten en democratie. Op het evenement gaan we aanbevelingen formuleren ter bevordering van deze thema’s. Iedere organisatie zal vanuit hun expertise zoeken naar een antwoord op de vraag: welke bijdrage moet Nederland leveren aan de summit om de terugvallende democratie (backsliding democracies) tegen te gaan?

Het programma

De conferentie is een dagvullend programma van 10:00 tot 17:00. Gedurende de dag zullen er in twee rondes zes deelsessies plaatsvinden.

Het programma:

  1. De dag vangt aan met een openingspanel (met o.a. Eva Rovers van de Correspondent) en vervolgt met een eerste ronde deelsessies, waaronder die van TI-NL.
  2. Na de pauze is er een tweede ronde deelsessies met keuze uit drie sessies (georganiseerd door o.a. Free Press Unlimited en Pax for Peace).
  3. De dag sluit af met een eindpanel met onder andere Tom de Bruijn en Tweede Kamerleden (tbd.). Tijdens het eindpanel worden de aanbevelingen voor de Summit for Democracy uitgereikt.

Deelsessie TI-NL

TI-NL organiseert een deelsessie op het evenement. In de deelsessie zoekt TI-NL naar aanbevelingen en inhoud voor een nationaal anti-corruptieplan. Dit onderwerp zal bekeken worden vanuit verschillende invalshoeken, waaronder Lousewies van der Laan (directeur van TI-NL), Geert Vermeulen (Expert Ethics, Compliance en Klokkenluiders), Yvo Amar (sanctie-expert bij BenninkAmar advocaten).

Wilt u deelnemen? Stuurt dan een mail naar communicatie@transparency.nl.