integriteit

TI-NL organiseert webinar over integriteitsonderzoek

Bart VolleberghAlgemeen

06 december 2022, Amsterdam – TI-NL organiseert samen met Prof. dr. Rob van Eijbergen en Stijn Klarenbeek promovendus op het gebied van integriteit van organisaties een webinar over integriteitsonderzoek op 6 december 2022 van 16:00 tot 17:00 uur. Hierin beantwoorden zij vragen als: hoe pak je dit zorgvuldig aan? En wat zijn de uitdagingen die op je pad komen? 

De week van de integriteit vindt dit jaar van 1 tot en met 9 december plaats. Gedurende de hele week kan men deelnemen aan interessante activiteiten over het thema integriteit. U kunt alle activiteiten vinden op de website. Op dinsdag 6 december 2022 organiseert TI-NL in samenwerking met Rob van Eijbergen en promovendus Stijn Klarenbeek een bijeenkomst over het onderwerp integriteitsonderzoek. Dit actuele thema zal door de twee sprekers uitgediept worden met aan het einde ook nog ruimte voor enkele vragen.

De inhoud en het programma

Het webinar gaat over het thema integriteitsonderzoek. Een thema dat op dit moment zeer in de belangstelling staat en voor de nodige maatschappelijke ophef zorgt. Vooral de casus rondom Khadija Arib kwam recentelijk veelvuldig aan bod in de media. Zo werd hier veel kritiek geuit op de uitvoering van het onderzoek. Rob van Eijbergen en Stijn Klarenbeek bespreken hoe je een integriteitsonderzoek zorgvuldig uitvoert en wanneer je welke type onderzoek inzet. Ook het omgaan met vertrouwelijkheid en het organiseren van hoor en wederhoor komen aan bod.

Praktische informatie:

Tijd: 16:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: Online via Zoom

Wilt u zich aanmelden voor het webinar? Stuur dan een mailtje aan communicatie@transparency.nl met de titel: “webinar 6 december”.

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en ontvangt u op de dag zelf een link naar het evenement.