Welkom bij Young TI! Young TI is het platform voor studenten en young professionals geinteresseerd in corruptiebestrijding en integriteit. Het platform heeft een eigen commissie en organiseert activiteiten die de verschillende aspecten van corruptie belichten.

Young TI leden kunnen niet alleen gratis naar de community evenementen, maar ontvangen ook de wekelijkse Young TI nieuwsbrief met updates en informatie over TI-NL en ons nieuws. Wil je ook Young TI-lid worden, meld je dan aan!


Agenda Young TI

7 juni
Young TI-sessie

23 september
Dam tot Damloop: Run Against Corruption
Steun onze deelnemers

Young TI commissie

Suzanne Groen studeerde in 2015 cum laude af aan het Amsterdam University College, waarna ze naar Zweden vertrok om aan haar master Peace & Conflict te beginnen aan Uppsala University. In 2017 ging zij bij Transparency International aan de slag als stagiaire. Tijdens haar stage viel haar oog op de grote corruptiezaken en protestbewegingen daartegen in Guatemala, en besloot haar scriptie hierover te schrijven. Als voorzitter van Young TI hoopt ze meer jongeren te betrekken bij de strijd tegen corruptie en ondoorzichtbaarheid in zowel eigen land als in de wereld.
Jorick van Erp volgt de opleiding tot wetgevingjurist bij de Academie voor Wetgeving en is als trainee werkzaam bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij afgestudeerd in het staats- en bestuursrecht op een scriptie over partijfinanciering. Tijdens zijn studie, in Leiden, Oxford en Amsterdam was hij actief in de debat- en Model United Nations circuits. Het is zijn ambitie om met Young-TI een frisse kijk te ontwikkelen op de bestrijding van corruptie en hierop concreet actie te ondernemen. Sinds februari 2018 is hij secretaris van Young-TI.

Jonne is psycholoog en afgestudeerd als (neuro)psycholoog en criminoloog. Na het afronden van haar master criminologie is zij naast haar werk één dag per week als stagiaire bij Transparency International Nederland aan de slag gegaan. Zodoende is zij in aanraking gekomen met Young Transparency International. Naast haar rol als penningmeester denkt zij graag mee over de invulling van de evenementen die Young TI zal organiseren. In haar vrije tijd is Jonne het liefst bezig in de buitenlucht. Van mountainbiken in het bos tot wandelen of snowboarden in de bergen.

Ruben Timmerman is een masterstudent in internationaal recht en criminologie bij de Universiteit van Utrecht, gespecialiseerd in mensenrechten. In zijn academisch onderzoek richt hij zich voornamelijk op migratie en securitisatie in Europa. Hij was ook betrokken als stagiair bij het International Centre for Criminal Law Reform and Criminal Justice Policy in Vancouver, waar hij zich toespitste op corruptiepreventie en strafrechtelijke aansprakelijkheid voor bedrijven. Ruben is geboren in Nederland, maar is opgegroeid in Canada, waar hij ook een bachelor-diploma in criminologie heeft afgerond.
Anne van Petersen studeert International and European Governance aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar stage bij de International Anti-Corruption Academy heeft ze veel geleerd over corruptie en middelen die ingezet kunnen worden om corruptie tegen te gaan. Haar enthousiasme en energie zet ze nu graag in bij Young TI om zo ook corruptie in Nederland op de kaart te zetten. In 2017 heeft ze haar bachelor Economics and Business Economics met een minor in Rechten afgerond. Naast studeren houdt Anne zich graag bezig met boksen en Spaans leren.
Vera is momenteel Master studente Peace and Conflict Studies aan de universiteit van Uppsala in Zweden. Hierbinnen heeft zij zich gespecialiseerd in de positieve rol die jeugd kan spelen in gebieden waar gewapend conflict heeft plaatsgevonden. Voordat zij naar Zweden vertrok voor haar Master opleiding, heeft zij haar Bachelor gehaald aan Amsterdam University College.
Vanaf augustus 2018 zal Vera officieel afgestudeerd zijn en zal zij op zoek gaan naar een volgende uitdaging!

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen.