Möllenkamp vervolgd wegens meineed.

Anne Scheltema BeduinAankondigingen, Intern nieuws, Kwesties, Media, Nationaal, News, Nieuws, Press Release, Press Releases, Wetgeving

Hoofddorp, 2 december 2014 – In 2011 werd bekend dat Hubert Möllenkamp in zijn functie als topman bij Rochdale minstens €2 miljoen aan steekpenningen had aangenomen van zakelijke relaties. Dat maakte de woningcorporatie bekend nadat ze de onderzoeksresultaten van het Openbaar Ministerie (OM) had ingezien. Hij zou bovendien geld hebben ontvangen om zijn huizen in te richten en auto’s te kopen.

Woensdag moet Möllenkamp voor de rechter verschijnen vanwege deze praktijken. Het OM moet Möllenkamp nu ook vervolgen voor het plegen van meineed. Hij heeft onder ede ten overstaan van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties namelijk verklaard dat hij ‘nooit’ geld of gunsten heeft aangenomen voor eigen voordeel. De oud-bestuursvoorzitter heeft ook het volgende verklaard over steekpenningen: ’Ze zijn me nog nooit aangeboden en ik heb ze nog nooit gevraagd.’ Aangezien justitie Möllenkamp vervolgd voor deze praktijken, moeten ze dit zien als een leugen en een meineedaanklacht indienen.