Politiemedewerker geschorst na onderzoek Rambam

Anne Scheltema BeduinKwesties, Media, Nationaal, News, Nieuws, Onderzoeken, Uncategorized

Amsterdam, 5 februari 2015 – Televisieprogramma Rambam heeft voor het vierde jaar op rij de portemonnee test uitgevoerd. Hierbij leveren ze een portemonnee in bij een gemeentehuis of politiebureau. Vervolgens vragen ze een half jaar later de portemonnee weer op om te kijken of er iets uit gestolen is. Dit maal resulteerde het onderzoek in schorsing van een politiemedewerker.

Het laatste onderzoek, waaraan over ongeveer een maand een uitzending gewijd wordt, is eind vorig jaar uitgevoerd. Hierbij is in meer dan de helft van de gevallen iets met de portemonnees gebeurd en zijn in ieder geval twee portemonnees verdwenen. Hierbij zou er mogelijk sprake kunnen zijn van diefstal. De redacteuren hebben aangifte gedaan.

Schorsing politiemedewerker

Het onderzoek van Rambam heeft er dit keer toe geleid dat een politiemedewerker is geschorst. De eenheidsleiding van Oost-Nederland voelde zich hiertoe genoodzaakt omdat er sprake zou zijn van ‘volstrekt onacceptabel gedrag’. De agent zou € 120,- uit de portemonnee hebben gestolen. De leiding melde verder dat ‘burgers moeten kunnen rekenen op een 100 procent integere politie; daar waar dit in het geding is, treedt de politie direct op.’ Er wordt ook een intern onderzoek gestart.