TI-NL voorzitter Arjen Tillema in het Transparantie Debat FD/BNR/KAS BANK

Anne Scheltema BeduinMedia, Nationaal, News, Nieuws

Amsterdam, 26 juni 215 – Het Transparantie Debat is een initiatief van het Financieel Dagblad en BNR Nieuwsradio en werd mede mogelijk gemaakt door de KAS BANK. BNR zond het debat uit op 24 juni 2015 en zal het herhalen op zaterdag 27 juni van 06.00 – 07.00 uur en zondag 28 juni van 21.30 – 22.30 uur.

Arjen Tillema, voorzitter van TI-NL, deelt in dit debat zijn inzichten over transparantie in de financiële wereld. Op het kennispodium 10TALKS van de KAS BANK  heeft Tillema al eerder een artikel geschreven over dit onderwerp; in het debat stipt hij deze inzichten verder aan. Hij stelt dat het belang van transparantie steeds verder toeneemt en dat deze ontwikkeling wordt opgepikt door de wetgever, de toezichthouders en ook door de financiële sector zelf. Zo zet de Nederlandse Vereniging van Banken steeds meer in op transparantie. Vanuit de EU is onlangs de vierde antiwitwasrichtlijn aangenomen, die  ervoor moet zorgen dat het steeds duidelijk wordt wie de uiteindelijke belanghebbende achter vennootschapsrechtelijke structuren is. Tillema merkt hierbij op dat de geopenbaarde  informatie inzichtelijk moet zijn voor mensen die hierbij een legitiem belang hebben.

Klik hier om het volledige Transparantie Debat op BNR Nieuwsradio terug te luisteren.