Voorzitter TI-NL Arjen Tillema bij Café Weltschmerz

Anne Scheltema BeduinExtern nieuws, Media, Nationaal, News, Nieuws, Onderzoeken, Opinie, Organisatie

Amsterdam, 23 oktober 2015 – Graag delen wij met u het interview van Esther van Fenema van Café Weltschmerz met de voorzitter van TI-NL, Arjen Tillema. Over de reden van zijn overstap van de advocatuur naar TI-NL, het ontstaan van TI, het belang van corruptiebestrijding in Nederland en in de wereld en wat TI wereldwijd, en TI-NL in Nederland doet.

In het tweede deel wordt uitgebreid ingegaan op lobbyen in Nederland, het onderzoek van Transparency International Nederland daarnaar, de beginselen van transparantie, integriteit en gelijke toegang en wat TI-NL eraan doet dit te bevorderen. Ook komt het wetsvoorstel van Lea Bouwmeester en Astrid Oosenbrug (PvdA), ‘Lobby in daglicht‘, uitgebreid aan bod.