TI-NL wint Anti Fraude Award!

Lotte RooijendijkFeature, Media, Nationaal, News, Nieuws, Organisatie

Amsterdam, 8 oktober 2015 – Transparency International Nederland heeft op het Fraude Film Festival de Anti Fraude Award gewonnen. De prijs is een waardering voor personen, organisaties en initiatieven die zich hebben onderscheiden bij de bestrijding van fraude en een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen. Transparency International Nederland was genomineerd vanwege “de tomeloze ambitie en zichtbaarheid, waarmee zij een geduchte tegenstander is van corrupte partijen waar in de wereld,” aldus het Expert Comité van de prijs. Transparency International Nederland is erg blij met deze blijk van erkenning.

Naast Transparency International Nederland waren ook de FIOD en het NRC Handelsblad genomineerd voor de award. De FIOD was genomineerd vanwege haar daadkracht, waarmee zij zeer effectief is in de aanpak van fraude en fraudeurs. Het NRC Handelsblad had haar nominatie te danken aan de effectieve en proactieve bijdrage die het NRC levert aan een weerbare samenleving. Uiteindelijk mocht TI-NL de prijs in ontvangst nemen uit handen van Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.

De award is een belangrijke vorm om corruptie en fraude onder de aandacht te brengen, aldus Arjen Tillema, voorzitter van Transparency International Nederland: “Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Het Fraude Film Festival en de Anti-Fraude Award helpt deze link te leggen en zo komt onze doelstelling – het bevorderen van integriteit en het maatschappelijk besef van de onaanvaardbaarheid van corruptie – weer een stukje dichterbij.” Vorig jaar won het programma ‘Opgelicht’ van AvroTros de eerste versie van de award. Het filmfestival is morgen toegankelijk voor bezoekers; kaarten kunnen nog steeds worden gekocht op de website van het festival.