Seminar voorkomen fraude en corruptie

Lotte RooijendijkFeature, Nationaal, News, Nieuws

Amsterdam, 7 december 2015 – Op dinsdag 19 januari 2016 zal VNO-NCW een seminar organiseren getiteld “Voorkomen van fraude en corruptie bij internationaal ondernemen.” Hierbij zullen de risico’s en mogelijkheden van preventie op het gebied van fraude en corruptie bij internationaal zakendoen op een rij worden gezet en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving worden besproken. 

Corruptie en fraude kunnen ook voor Nederlandse bedrijven een grote hindernis vormen bij zakendoen in het buitenland. Niet zelden komen ondernemingen in aanrakingen met bijvoorbeeld de Amerikaanse Foreign Corrupt Practices Act of de Britse UK Bribery Act. Op internationaal niveau is wetgeving ontwikkeld in de vorm van het Anti-Corruptie Verdrag van de OESO.

Ook in Nederland zijn de laatste tijd diverse ontwikkelingen te signaleren op het gebied van preventie en bestrijding van corruptie en fraude. Over deze én internationale ontwikkelingen zal tijdens het seminar op dinsdag 19 januari worden gesproken met verschillende sprekers. Arjen Tillema, voorzitter Transparency International Nederland, is één van deze sprekers. Verder zal Ep Hannema van Norton Rose Fulbright spreken over Third Party Due Diligence, geeft Robbert de Bree van Wladimiroff Advocaten een Nederlands perspectief over frauderisico’s en zal Peter Eimers, partner van PwC en voorzitter van Adviescollege voor Beroepsreglementering NBA, de rol van de accountant belichten. Dit alles wordt voorgezeten door Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Het seminar zal plaatsvinden in de Malietoren in Den Haag, van 15.00 tot 18.00. Na afloop is er ruimte voor discussie en vragen en zal er een borrel plaatsvinden. Om deel te nemen aan dit seminar kunt u zich hier aanmelden.