Public Matters seminar ‘De Tweede Kamer onthult?’

Anne Scheltema BeduinAankondigingen, Extern nieuws, Lobbyen, Nationaal

Amsterdam, 30 mei 2016 – Graag delen wij de volgende aankondiging van Public Matters, een public affairs en lobbyadviesbureau uit Den Haag.

Op donderdag 23 juni houdt public affairs adviesbureau Public Matters het Lobbyseminar 2016. Dit seminar wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Leiden. Onder de titel: ‘De Tweede Kamer onthult?’, zullen onder anderen Khadija Arib, Henk Kamp, Cees van Riel en Sharon Gesthuizen bijdragen. De locatie is De Glazen Zaal, Prinsessegracht 26 in Den Haag.

De inloop start om 16.30 uur. Het programma begint om 17.00 uur met een welkomstwoord van Peter van Keulen namens Public Matters. Tijdens het seminar presenteert Caelesta Braun (Universitair Hoofddocent Universiteit van Leiden) de uitkomsten van het onderzoek ‘Informatie & Invloed in de Tweede Kamer’. Mevrouw Khadija Arib (voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal) reflecteert op het onderzoeksrapport.

Vervolgens wordt een panel- en zaaldiscussie gevoerd met Sharon Gesthuizen (Tweede Kamerlid SP), Jeroen de Veth (manager Collectieve Belangenbehartiging EVO), Cees van Riel (hoogleraar corporate communication RSM/Erasmus Universiteit Rotterdam) en Eline Huisman (freelance journalist voor onder andere De Volkskrant en auteur van de reeks Lobbyland). Henk Kamp (minister van Economische Zaken) sluit het inhoudelijke deel van het seminar af met een Q&A-sessie over het onderzoeksrapport.

Een en ander is vanzelfsprekend onder voorbehoud van de politieke agenda. Na afloop vindt om ongeveer 18:30 uur een borrel plaats waarbij wordt stilgestaan bij het 15-jarig bestaan van Public Matters.

Onderzoek ‘Informatie & Invloed in de Tweede Kamer’

Het onderzoek ‘Informatie & Invloed in de Tweede Kamer’ is onder 150 Kamerleden uitgevoerd door de Universiteit van Leiden. De uitkomsten bieden een verdiepend inzicht in de wisselwerking tussen politici en belangenbehartigers. Onder andere ten aanzien van transparantie. Tevens wordt inzicht verkregen uit welke informatiebronnen Tweede Kamerleden putten om tot een standpunt te komen. Tenslotte geeft het een beeld van wat wel en niet wordt gewaardeerd in de contacten met belangenbehartigers.

Vragen over deze bijeenkomst of aanmelden? Stuur een email naar info@publicmatters.nl.