School on Integrity

Inschrijving Transparency International School on Integrity 2019 is geopend!

Lotte RooijendijkAankondigingen, Algemeen, Europees, Feature, Integriteit, Internationaal, News, Nieuws, Organisatie

Amsterdam, 14 maart 2019 – Sinds 2010 heeft de Transparency International School on Integrity (TISI) meer dan 1000 toekomstige leiders uit 120 landen wereldwijd mogen ontvangen. Ook dit jaar zal Transparency International Litouwen de TISI organiseren. Van 8 tot 14 juli 2019 zal in Vilnius, Litouwen een uitgebreid programma worden behandeld om kennis over corruptiebestrijding en integriteit te vergroten. De School is speciaal opgezet voor toekomstige leiders en beginnende anti-corruptie professionals. Ook jij kunt je inschrijven voor dit interessante evenement!

Wat is de Transparency International School on Integrity?

De Transparency International School on Integrity is een jaarlijkse anti-corruptie- en integriteitstraining voor toekomstige leiders. Dit jaar zal TISI 2019 plaatsvinden van 8 tot 14 juli in Vilnius, Litouwen. TISI brengt de deelnemers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van anti-corruptie en verantwoording en biedt kansen om ideeën in praktijk te brengen.

Na een selectieproces zullen de geselecteerde studenten zeven intensieve dagen les krijgen van vooraanstaande anti-corruptieprofessionals. TISI probeert een peer-to-peer leermethode toe te passen en een integriteit bevorderende sfeer te creëren waar theorie en praktijk worden gelinkt. Dit helpt jonge leiders om beter te worden in het overbrengen van de boodschap van corruptiebestrijding.

Lezingen, seminars, trainingen en excursies bieden TISI-deelnemers een unieke mix van internationale en lokale know-how waarmee zij gestimuleerd worden om te denken over nog niet geprobeerde oplossingen. Sinds 2010 heeft TISI meer dan 1000 jonge leiders ontvangen uit 120 verschillende landen. Voor een indruk van deze diversiteit kan men een blik op het Alumninetwerk werpen.

Is TISI wat voor mij?

TISI is bedoeld voor masterstudenten, afgestudeerden en young professionals die graag meer willen leren over het vergroten van anti-corruptie en transparantie in hun land. Het zevendaagse programma biedt een sterke mix van intensieve academische activiteiten, unconference-achtige settings en continue peer-to-peer interacties. Dit zal de week een onvergetelijk leerzame tijd maken.

De deelnemers van TISI komen van over de hele wereld en werken in de private of publieke sector, bij NGOs, of zijn academici. Dergelijke diversiteit in achtergrond en ervaring in combinatie met continue peer-to-peer interacties zorgen voor een interessante uitwisseling van ideeën. De studenten leren niet alleen over de oorzaken van corruptie maar besteden ook een groot deel van hun tijd aan het leren van praktische oplossingen om samenlevingen meer transparant en integer te maken.

In juli 2019 zullen zo’n 120 toekomstige leiders uit meer dan 60 landen naar Litouwen afreizen voor dit interessante zevendaagse evenement. Het aantal plaatsen en beurzen is beperkt, dus wordt aangeraden om volledig voorbereid en vroeg aan te melden. Aanmelden kan via de website van Transparency International School on Integrity.

Wat zal je leren?

TISI wordt georganiseerd door Transparency International Litouwen in samenwerking met de Mykolas Romeris Universiteit in Vilnius. Na het succesvol afronden van het TISI-programma zullen studenten 6 ECTS (European Credit Transfer System) credits ontvangen, wat duidelijk maakt dat je komt om te leren. Het wordt dan ook verwacht dat men zich inleest voordat de School on Integrity van start gaat. Het leesmateriaal zal van tevoren worden gepubliceerd en studenten worden gestimuleerd om contact op te nemen met de organisatie voor aanvullende literatuur.

Het curriculum van de School on Integrity wordt aangeboden in verschillende vormen zoals colleges, seminars, trainingen, discussies, excursies,  en sociale evenementen. Het programma volgt een bewust schema waarin gedurende de week steeds verder verdieping wordt gezocht op specifieke onderwerpen. Hierbij horen seminars en trainingen die de deelnemers nieuwe vaardigheden laten ontwikkelen. In het kort is het doel van het programma om je te inspireren en in staat te stellen corruptie tegen te gaan en integriteit te bevorderen.

De School heeft drie modules, namelijk de publieke sector, de private sector en civic empowerment tools. Alle modules behandelen theorie en praktijk en omvatten onder andere lessen over:

  • Public sector – het meten van corruptie, state capture, financiering van politieke partijen, openbare aanbestedingen, etc.
  • Private sector – Internationale anti-corruptiemechanismes, rapportagestandaarden voor bedrijven, en corruptie in verschillende sectoren zoals de media of sport, etc.
  • Civic empowerment – de rol van burgers in het monitoren van activiteiten van de staat, methoden om onderdeel te worden van het besluitvormingsproces, anti-corruptieactiviteiten en rapportage van corruptie, etc.

Het curriculum wordt op dit moment bepaald maar voor een indruk kan men een kijkje nemen naar het programma van 2018.

Aanmelden

Het aanmeldproces is vrij simpel: om je aan te melden voor TISI moet een online aanmeldformulier worden ingevuld. Hierbij wordt gevraagd om een korte motivatiebrief en een Europass CV. Zoals gezegd is de School bedoeld voor masterstudenten, afgestudeerden en young professionals. De maximumleeftijd is 35. Aanmeldingen vanuit de publieke sector, de private sector, van NGOs en vanuit alle academische achtergronden zullen in behandeling worden genomen.

Er zijn een aantal beurzen beschikbaar voor studenten uit bepaalde landen. De uiterste inschrijfdatum voor de Summer School on Integrity 2019 voor studenten met of zonder beurs is 20 mei 2019 (studenten die een beursaanvraag willen doen moeten dat voor 30 april 2019 doen.