Rob Otjens

Fraude Film Festival 2019 op 3 en 4 oktober

Lotte RooijendijkAlgemeen, Evenementen, Event, Extern nieuws, Feature, Fraude

Amsterdam, 19 september 2019 – Op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober 2019 vindt de zesde editie plaats van het Fraude Film Festival. Twee volle dagen met films en documentaires over fraude en de bestrijding ervan. Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren.

Thema

Hoofdthema van het Fraude Film Festival 2019 is “Uitbuiting”. Waar sprake is van uitbuiting en corruptie, komen mensenrechten in het gedrang. Corruptie is een vorm van ondermijnende criminaliteit die de structuur van de maatschappij verzwakt en uitbuit. Fraude of financieel-economische criminaliteit is daarbij de motor die de wereld zoals we die kennen wezenlijk verandert naar een maatschappij die soms meer lijkt op het “Wilde Westen”.

Programma

Tijdens het Fraude Film Festival worden thema’s op het gebied van maatschappelijke ondermijning belicht via verschillende onderwerpen als ‘witteboordencriminaliteit’, ‘corporate responsibility’, ‘lawful but awful’ en ‘cyber-crime’. Door het vertonen van inspirerende films en documentaires over deze uiteenlopende onderwerpen, draagt het FFF op informele wijze bij aan de bewustwording en discussie over gevoelige thema’s.

Dit jaar is de hoofdredacteur van de programmaraad de bekende journalist Eelco Bosch van Rosenthal. Daarnaast zijn veel (internationale) correspondenten betrokken als moderators van de panels. Zij leiden de kritische (panel)discussies na afloop van de films, waarin de thema’s worden uitgediept en deskundigen en publiek de dialoog met elkaar kunnen aangaan. Ook de Anti Fraude Award 2019 uitgereikt tijdens het festival.

Voor wie

Op donderdag 3 oktober is het evenement uitsluitend toegankelijk voor genodigde bedrijven werkzaam met fraudebestrijding. Op vrijdag 4 oktober is iedereen van harte welkom.

Datum en locatie

Datum: 3 en 4 oktober
Tijdstip: 8.30-22.45u en 8.30-18.30u
Locatie: EYE, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Kaartverkoop

Kaarten voor 4 oktober kunnen worden gekocht via de website.