Damloop: doneer voor onze kilometers tegen corruptie

Lotte RooijendijkEvenementen, Feature, Nationaal, Nieuws, Organisatie, Sport

Amsterdam, 8 september 2016 – Op zondag 18 september 2016 rent het team “Ren tegen corruptie” van Transparency International Nederland (TI-NL) mee met de Dam tot Damloop. Wij rennen 10 Engelse mijl tegen corruptie tijdens de goede doelenloop en hopen met onze kilometers sponsorgeld op te halen, zodat wij onze slagkracht kunnen vergroten. Help ons in de strijd tegen corruptie en sponsor het “Ren tegen corruptie”-team van TI-NL, zodat wij met uw steun de samenleving eerlijker en transparanter kunnen maken!

Een wereld vrij van corruptie

Corruptie is het misbruik maken van toevertrouwde macht voor eigen gewin. Het schaadt iedereen wiens leven, levensonderhoud of geluk afhankelijk is van de integriteit van mensen in een machtspositie. Transparency International Nederland zet zich daarom in voor een wereld waarin de overheid, de politiek, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld én burgers vrij zijn van corruptie.

Wij werken hard aan de bevordering van integriteit, transparantie en verantwoording in de Nederlandse samenleving. Dit doen wij door te onderzoeken hoe corruptie voorkomt in Nederland, hierover te rapporteren op onze website en in de media, en oplossingen aan te dragen hoe de problemen verholpen kunnen worden. Wij zijn een constructieve organisatie die het gesprek aangaat met de publieke én private sector om transparantie en verantwoord handelen in Nederland te bevorderen.

Ongelijkheid onverslaanbaar zonder corruptiebestrijding

Corruptie en machtsmisbruik gaan altijd direct ten koste van anderen. Dit is precies de reden waarom wij ons sterk maken voor de bestrijding van corruptie. De Wereldbank schat dat er wereldwijd jaarlijks één biljoen dollar verloren gaat aan corruptie. In Europa is dat volgens onderzoek €120 miljard per jaar. Dat is zo’n €250 per persoon per jaar en €20.000 op een mensenleven. Dit verloren geld gaat ten koste van educatie, zorg en veiligheid. Het bestrijden van corruptie is een middel om andere grootschalige problemen zoals extreme ongelijkheid, armoede, migratie, klimaatverandering, milieuvervuiling en zelfs oorlogen aan te pakken.

Steun team “Ren tegen corruptie” – Damloop 2016

Met uw donatie zet Transparency International zich in om miljoenen mensen waaronder uzelf te helpen in de strijd tegen corruptie. Sponsor ons “Ren tegen corruptie”-team voor de Dam tot Damloop 2016, zodat wij met uw steun de samenleving eerlijker en transparanter kunnen maken. Met uw hulp kunnen wij die extra mijl rennen tegen corruptie. Help ons die extra mijl te rennen tegen corruptie en sponsor hier onze kilometers tegen corruptie!Veel dank namens Team “Ren tegen corruptie” en Transparency International Nederland.