Risk

Risk & Compliance Jaarcongres 2017: Financial Economic Crime

Lotte RooijendijkAlgemeen, Corruptie, Fraude, Nationaal, News

Amsterdam, 24 februari 2017 – Op donderdag 1 juni 2017 zal het Risk & Compliance Jaarcongres plaatsvinden op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn. Het thema dit jaar zal zich richten op de bestrijding van Financial Economic Crime. Transparency International Nederland is partner van dit event en daarom kunnen leden van TI-NL zich nu met €50 korting inschrijven voor dit congres.

Het doel van het Risk & Compliance Jaarcongres is om inzicht en inspiratie te bieden aan risk & compliance professionals, toezichthouders en overige betrokkenen. Het thema van het Risk & Compliance Jaarcongres 2017 is: Financial Economic Crime.

Veel regelgeving op het gebied van de bestrijding van Financial Economic Crime komt uit het buitenland en heeft in veel gevallen een dwingende impact op de nationale wetgeving. Denk aan wetgeving die vanuit de USA is komen overvliegen, maar ook dichterbij bij huis, in Brussel, worden wetten gemaakt die onverkort van kracht zijn op de nationale situatie.

Maar wat is nu precies de impact van al die buitenlandse maatregelen casu quo wetten en hoe dienen we daar met onze data- en IT-systemen op in te spelen? Wat zijn dan de juridische consequenties? Kortom, een scala van vragen dat beantwoord dient te worden.

Die uitdaging gaat het Risk & Compliance Platform aan, door met alle betrokkenen (binnen- en buitenlandse toezichthouders, risk & compliance professionals, juristen en toeleveranciers) het debat aan te gaan tijdens het Risk & Compliance Jaarcongres van 1 juni aanstaande.

Programma Risk & Compliance Jaarcongres 2017

Het plenaire programma begint exact om 12.00 uur in de Parkzaal op het Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn. Hierna staan er drie interactieve lunchworkshops op het programma, waarbij u zelf kunt bepalen of u naar lunchworkshop A, B, of C gaat. Het volledige programma van dit jaarcongres vindt u hier. Na een tweede plenaire sessie zal het programma in de avonduren worden afgesloten met een networking diner met daarbij het Professorendebat over de “Bestrijding Financial Economic Crime”.
Enkele sprekers van het congres zijn:
– Hendrik Jan Biemond, partner bij Allen & Overy  en gespecialiseerd in alle aspecten van het effectenrecht, financial litigation en strafrechtelijke geschillen met een nadruk op financiële verslaggeving, marktmisbruik en internationale corruptie.

– Mr. Ingeborg Braam, Associate bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar zij eerder al als Law Assistant werkzaam was. Haar interesse gaat met name uit naar Regulatory & Criminal Enforcement.

– Mr. Dr. Jan van Koningsveld, schrijver van het boek “De offshorewereld ontmaskerd” en jarenlang werkzaam geweest bij de FIOD. Hij  heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van financieel rechercheren, vooral in relatie met misbruik van (buitenlandse) rechtspersonen.

Het jaarlijkse Risk & Compliance Jaarcongres vindt plaats op Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn. Het landgoed ligt in het bosrijke gebied aan de provinciale weg tussen Baarn en Hilversum, aan de Hilversumsestraatweg 19.

Inschrijven kan via deze link. Leden van Transparency International Nederland kunnen de kortingscode TINL17 gebruiken, voor een korting van 50 euro.