dag

De Dag én Nacht van de Integriteit: 12 & 13 april 2017

Lotte RooijendijkAlgemeen, Evenementen, Event, Feature, Integriteit, Nationaal, Nieuws

Amsterdam, 6 april 2017 – Het CAOP, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en de Ien Dales leerstoel organiseren op 12 en 13 april de Dag en Nacht van de Integriteit. Deze dag, die plaatsvindt in het Oude Stadhuis in Gouda, staat in het teken van integriteit en integriteitsbevordering in het publieke domein en is interessant voor veiligheidscoördinatoren en politieke ambtsdragers en andere mensen werkzaam in het semi-publiek domein.

De Dag van de Integriteit staat in het teken van integriteit en integriteitsbevordering in het publieke domein. Het wordt een inspirerend congres met verhalen uit de praktijk en wetenschap, gekoppeld aan de actualiteit. Tijdens de Dag nemen diverse sprekers het publiek mee in de laatste ontwikkelingen. In het plenaire programma vertelt professor Zeger van der Wal over de nieuwe ambtenaar in het tijdperk van ultra-transparantie. Jan Tromp vertelt over de achterkant van Nederland en de verstrengeling van onder- en bovenwereld. Ook zijn er deelsessies waaraan men kan deelnemen.

Voor wie is de Dag en Nacht van de Integriteit?

De Dag wordt georganiseerd voor medewerkers werkzaam in het (semi)publieke domein. Bent u geïnteresseerd in de Dag van de Integriteit maar behoort u niet tot de doelgroep? Meld u dan aan via integriteit@caop.nl. De Nacht van de Integriteit (woensdagavond 12 april, 19.00 – 21.30 uur) is een besloten congres voor dagelijkse bestuurders uit het openbaar bestuur.

Programma Dag van de Integriteit

Op 13 april begint het programma om 9.30 uur in het Oude Stadhuys in Gouda en wordt om 16:30 uur afgesloten met een borrel. Tijdens de Dag nemen diverse sprekers u mee in de laatste ontwikkelingen. In het plenaire programma vertelt prof. dr. Zeger van der Wal over de nieuwe ambtenaar in het tijdperk van ultratransparantie. Jan Tromp vertelt over de ‘achterkant van Nederland’ en de verstrengeling van onder- en bovenwereld.

Deelsessies

Verder worden de volgende deelsessies georganiseerd:

  • De nieuwe meldregeling en klokkenluiders
  • De (schijn)zekerheid van screening
  • Vertrouwen in en van de vertrouwenspersoon
  • Actuele (internationale) vraagstukken over integriteit
  • Omgangsvormen omvormen

Meer informatie

Deelname aan dit congres kost € 250,00.

U kunt zich aanmelden op de website van CAOP.