FFF

Programmering Fraude Film Festival 2018 bekend

Anne Scheltema BeduinAlgemeen, Corruptie, Event, Fraude, Integriteit, Internationaal, Media

Amsterdam, 2 augustus 2018 – De programmering van het vijfde Fraude Film Festival (FFF), met als thema “Societal Disruption”, is bekend. Ook dit jaar komt het festival met een scala aan indrukwekkende en interessante sprekers en documentaires. In deze blogpost meer over wat u op 4 en 5 oktober in EYE te wachten staat.

Wat is het FFF?

Het FFF is een festival dat het thema fraude van meerdere invalshoeken bekijkt en belicht. Via verschillende sprekers, documentaires en films wordt het onderwerp toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Dit alles met als doel bewustzijn te creëren omtrent het feit dat fraude bestaat en hoe het te bestrijden, maar ook om te laten zien wat de effecten van fraude zijn als het de vrije loop krijgt.

Om deze doelen zo goed mogelijk na te streven is het festival opgesplist in twee dagen. De eerste dag is vooral gericht op beleidsmakers, professionals en betrokkenen. Op 4 oktober is het festival dan ook alleen te bezoeken op uitnodiging. Vrijdag 5 oktober is het festival echter wel toegankelijk voor het grote publiek. Tussen 09:00 en 18:30 zullen diverse partijen de onderwerpen fraude, corruptie, cybercrime en integriteit belichten door middel van interactieve gesprekken, films, interviews en debatten.

Het festival wordt ieder jaar groter en bekender. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de lijst met partners lang is en vele bekende namen uit zowel de private als publieke sector bevat. Qua films zullen onder andere The China Hustle, The Corporation en Unraveled te zien zijn. Daarnaast zal Frans Bromet’s documentaire over klokkenluiders worden vertoond. Transparency International Nederland (TI-NL) werkte recentelijk nog samen met Bromet en interviewde klokkenkluider Frits Veerman over de corruptie bij het Nederlandse VMF Stork die tot de Pakistaanse atoombom leidde.

Omdat wij net zo goed als u weten dat beelden zo veel meer zeggen dan woorden vindt u hier een videoimpressie van 2015, het jaar waarin TI-NL de Anti-Fraude Award won! Zelf zijn we dit jaar niet genomineerd voor de award, maar uiteraard zullen wij wel bij het Fraude Film Festival aanwezig zijn. We hopen u ook.