besturen

Netwerk Goed Besturen: ‘Corruptie en fraude in Nederland’

Lotte RooijendijkAlgemeen, Corruptie, Event, Feature, Fraude, Nieuws

Amsterdam, 20 augustus 2018 – Op maandag 10 september van 15:00 tot 17:30 uur organiseert het Netwerk Goed Besturen een openbare bijeenkomst over corruptie en fraude in Nederland. De bijeenkomst ziet op de stand van zaken met betrekking tot corruptie en fraude in Nederland en de mate waarin we het gezamenlijk op orde hebben om fraude en corruptie tegen te gaan. De bijeenkomst vindt plaats in de zaal Agora 1 in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.

Programma bijeenkomst Netwerk Goed Besturen

  1. De stand van zaken m.b.t. corruptie en fraude in Nederland – boekpresentatie “Vriendjespolitiek. Fraude en Corruptie in Nederland” van Bart de Koning.
  2. Hebben we in Nederland ons (integriteits)systeem op orde om (publieke) fraude en corruptie tegen te gaan?

Met een open discussie na inleidingen vanuit de onderzoekswereld (Patrick Overeem, VU  over de lessen vanuit bestudeerde affaires), vanuit de (politiek-bestuurlijke) praktijk (Monica den Boer, Tweede Kamerlid D66 en Max van den Berg, eerder o.a.  Commissaris van de Koning Groningen) en vanuit de beleidspraktijk (BZK directie Bestuur en Democratie over huidig beleid en de nieuwe voorzitter van het Huis voor Klokkenluiders, Wilbert Tomesen).

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. U kunt zich aanmelden via Sanne-Minouk van den Broek: netwerkgoedbesturen@gmail.com.