Rob Otjens

Oprichter Fraude Film Festival Rob Otjens overleden

Lotte van TeunenbroekAlgemeen

Amsterdam, 23 september 2021 – De oprichter en directeur van het Fraude Film Festival Rob Otjens is op 24 augustus overleden. Rob Otjens was een belangrijke motor achter het succes van het Fraude Film Festival. Het festival is een vaste waarde geworden voor iedereen die zich met fraudebestrijding en het voorkomen van fraude bezighoudt.

Op 24 augustus 2021 is Rob Otjens overleden. Rob Otjens was de oprichter en directeur van het Fraude Film Festival, een jaarlijks terugkerend festival met films, documentaires, workshops, interviews en netwerkmogelijkheden over fraude en en fraudebestrijding. Het doel van het Fraude Film Festival is om het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren. Het festival is een vaste waarde geworden voor iedereen die zich met fraudebestrijding en het voorkomen van fraude bezighoudt.

Op het Fraude Film Festival wordt ook de Anti Fraude Award uitgereikt. De Anti Fraude Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, project of initiatief of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de bestrijding van fraude en/of corruptie. In 2015 heeft TI-NL deze award gewonnen.

De rol van Rob Otjens in het Fraude Film Festival

Oprichter Rob Otjens was de eigenaar van Fortress Staffing Services, een recruitment- en opleidingsspecialist binnen Fraude, Security en Riskmanagement. Hierdoor kreeg hij het idee voor het Fraude Film Festival. In een interview van 2016 spreekt hij over de oorsprong van het festival: “Wat we heel graag wilden is de impact van fraude op de maatschappij op een goede manier duidelijk te maken. Ook vanuit mijn werk krijg ik heel veel verhalen aan tafel, spannende verhalen soms ook, verhalen met een boodschap erachter. Op een of andere manier wilde ik deze ook zichtbaar maken voor het publiek.”

Nu bestaat het Fraude Film Festival al 6 jaar en ziet zichzelf in de toekomst als een internationaal onafhankelijk platform op het gebied van fraude, waarbinnen het Fraude Film Festival een jaarlijks terugkerend evenement is. Rob Otjens was een belangrijke motor achter het succes van het Fraude Film Festival.

TI-NL wenst de familie, vrienden en collega’s van Rob veel sterkte met het verlies.