Fraude Film Festival 2021

Fraude Film Festival 2021

Lotte van TeunenbroekAlgemeen, Corruptie, Evenementen, Event, Fraude

Amsterdam, 2 november 2021 – Deze week wordt het Fraude Film Festival gehouden. Het festival is een vaste waarde voor iedereen die zich met fraudebestrijding en het voorkomen van fraude bezighoudt. TI-NL spreekt tijdens het festival over klokkenluiderbescherming en internationale corruptie.

De zevende editie van het Fraude Film Festival vindt dit jaar plaats op 4 en 5 november. Het is een jaarlijks terugkerend festival met films, documentaires, workshops, interviews en netwerken over fraude en fraudebestrijding. De organisatie zet zich in voor het vergroten van de bewustwording rondom de impact van fraude. De stichting zegt hier zelf over: “Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren.”

Op het festival wordt ook de Anti Fraude Award uitgereikt. Deze award wordt uitgereikt aan een persoon, project of initiatief of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de bestrijding van fraude en/of corruptie. In 2015 heeft TI-NL deze award gewonnen.

Bijdrage TI-NL aan het Fraude Film Festival

Het eerste panel is naar aanleiding van de film ‘Never Whistle Alone’. De film is een documentaire over zeven Italiaanse klokkenluiders. De verhalen zijn verschillend, maar ze krijgen elk te maken met intimidatie, agressie, pestgedrag en uiteindelijk isolatie op werk. Directeur Lousewies van der Laan zal op donderdag 4 november namens TI-NL spreken over klokkenluiderbescherming.

Het tweede panel staat in het teken van de film ‘Anatomy of a Bribe’ van regisseur James Kleinfeld. Deze gaat over een IJslands visbedrijf dat politici in Namibië omkocht om zo visrechten te verkrijgen. De film maakt een diepe duik in de onderwereld van corruptie, waarin een onderzoek naar de corrupte elite centraal staat. Onder leiding van Volkskrant-journalist Tom Kreling zal op donderdag 4 november directeur Lousewies van der Laan namens TI-NL deelnemen. Bestuurslid Tessa Kits zal op vrijdag 5 november deelnemen.

Klik hier voor het programma van het festival.