Macedonia

Dag van de Fraudeonderzoeker – IFFC, 20 april 2017

Lotte RooijendijkAlgemeen, Evenementen, Feature, Fraude, Nationaal, Nieuws

Amsterdam, 24 maart 2017 – Op 20 april organiseert het IFFC de eerste editie van de Dag van de Fraudeonderzoeker (DVDFO) op de politieacademie te Apeldoorn. Onderzoek naar fraude en corruptie is vandaag de dag één van de  belangrijkste instrumenten bij de bestrijding van financieel economische criminaliteit. De samenleving verandert snel en met de vele nieuwe toepassingen, technieken en toenemende globalisering, wordt er steeds meer gevraagd van de professionele fraudeonderzoeker anno 2017. Om fraude succesvol te bestrijden is het van belang om voortdurend kennis te blijven opdoen en te delen. Deze dag is bestemd voor de Nederlandse corruptie- en fraudeonderzoeker die op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

Fraudeonderzoek vak apart

Fraudebestrijding is ook in Nederland belangrijk geworden. En fraudeonderzoeker is een vak apart. Want om fraude succesvol te kunnen bestrijden is het belangrijk om voortdurend kennis te blijven opdoen en op de hoogte te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Om fraude succesvol te bestrijden is het niet alleen belangrijk om voortdurend kennis te blijven opdoen en op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Ook samenwerken en het delen van informatie is essentieel. Daarom is het noodzakelijk dat fraudeonderzoekers uit het publieke en private domein met uiteenlopende achtergronden (financieel, juridisch, IT, forensisch) elkaar (beter) leren kennen en gestimuleerd worden om ‘buiten kaders’ te denken. Het delen van kennis en expertise en een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel zal de fraudebestrijding zeker ten goede komen.

Dag van de Fraudeonderzoeker

Het Institute for Financial Crime heeft het initiatief genomen om deze ambitie vorm te geven. Op 20 april 2017 organiseert zij de eerste ‘Dag van de Fraudeonderzoeker’ (DVDFO). Dit is een dag van en voor de fraudeonderzoeker zélf waarin actief netwerken wordt gestimuleerd om zo onderzoekers met verschillende achtergronden te verbinden. De Dag van de Fraudeonderzoeker staat open voor iedere fraude-onderzoeker. Een dag met inhoudelijke en interactieve workshops, lezingen en discussies waarin kennis en inspiratie worden gedeeld en het belang van creativiteit, innovatie en samenwerking centraal staan.

Het IFFC wil niet alleen verschillende fraudeonderzoekers samenbrengen maar hier ook een vervolg aan verbinden. Actiepunten en ideeën zullen concreet gemaakt worden en meegenomen worden in aanloop naar de volgende ‘DVDFO’ in 2018, welke zich zal richten op de internationale fraudeonderzoeker.

Programma Dag van Fraudeonderzoeker

  • 09.15-11.00u Officiele Opening en Plenaire sessie
  • 11.00-11.30u Pauze
  • 11.30-12.15u Workshops/presentaties/labs
  • 12.30-13.15u Workshops/presentaties/labs
  • 13.15-14.15u Lunch
  • 14.15-15.00u Workshops/presentaties/labs
  • 15.15-16.00u Workshops/presentaties/labs
  • 16.00-16.30u Pauze
  • 16.30-17.00u De fraude-onderzoeker van 2020
  • 17.00-18.00u Borrel

De gehele dag is er mogelijkheid tot netwerken met de deelnemers, sprekers en partnerbedrijven op het Kennis & NetwerkpleinHet gedetailleerde DVDFO programma vindt u hier.

U kunt zich hier aanmelden voor de Dag van de Fraudeonderzoeker