Rotterdamse haven

Corruptie in de Rotterdamse haven blijft wijdverbreid met corrupte douaniers

Lotte RooijendijkAlgemeen, Corruptie, Feature, Nationaal, Nieuws

Amsterdam, 6 juni 2018 – De Rotterdamse haven kampt nog steeds met corruptie onder douaniers en andere havenmedewerkers die tegen forse betaling criminelen helpen drugs het land in te voeren. De drugscriminelen zouden hiervoor ‘vele miljoenen’ betalen aan de douaniers en andere havenmedewerkers. Dat melden de NOS en RTV Rijnmond op basis van stukken van het Openbaar Ministerie.

De afgelopen jaren heeft het OM twee strafzaken gevoerd tegen omgekochte douaniers betrokken bij de smokkel van drugs. Er volgde een arrestatie en vervolging van twee douaniers maar dit lijkt slechts het topje van de ijsberg, concludeert de NOS na bestudering van vele afgeluisterde gesprekken.

Afgeluisterde gesprekken verdachten in drugsonderzoek