Sociale media

Vacature commissielid Young TI: Sociale media/grafisch vormgever

Lotte van TeunenbroekVacature

Amsterdam, 3 november 2021 – Young TI, de jongerentak van Transparency International Nederland, is op zoek naar een commissielid voor sociale media/grafisch vormgever. Heb jij ervaring met grafische vormgeving en kan je overweg met ontwerp apps zoals Adobe Illustrator? Lees dan verder!

Young TI is de jongerentak van Transparency International Nederland (TI-NL) die wordt geleid door drie tot vijf commissieleden. De hoofddoelstelling van Young TI is het betrekken van de jongere generatie bij de doelstellingen van TI-NL. TI-NL richt zich op een wereld waarin de overheidsdiensten, de politiek, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld én burgers vrij van corruptie zijn. Hierbij ligt de nadruk op verbetering van integriteit, transparantie en verantwoording in de Nederlandse samenleving.

Bij termen als “integriteit”, “transparantie” en “verantwoording” heb je wellicht niet direct (een) beeldvorming, maar situaties uit de praktijk kennen we helaas allemaal. Draaideurpolitiek, omkoping in de Rotterdamse haven, paspoorthandel (alhoewel gelukkig niet in Nederland) en ga zo nog maar even door. Er gebeurt van alles, en dat moet ophouden. Young TI probeer daar werk van te maken door studenten en young professionals te informeren en activeren.

Om dit te bereiken organiseert Young TI evenementen waarbij sprekers vanuit verschillende disciplines lezingen houden en in gesprek gaan met onze leden over onderwerpen die raken aan corruptie. Evenementen die wij in het verleden hebben georganiseerd gingen bijvoorbeeld over corruptie in de voedselindustrie en belastingontduiking via brievenbusmaatschappijen in Nederland. Ook reiken wij jaarlijks een Spotlight Award uit voor iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet tegen corruptie in Nederland. Daarnaast zitten wij boordevol nieuwe ideeën die de aankomende tijd opgezet moeten gaan worden, zoals het maken van een podcast en het organiseren van carrièredagen.

Taken en verantwoordelijkheden commissielid Sociale media

Als commissielid sociale media word je verantwoordelijk voor het maken van creatieve en informatieve afbeeldingen of video’s voor onze Instagram en LinkedIn-pagina. Daarnaast worden overige taken evenredig verdeeld over de commissieleden en wordt er dus van je verwacht dat je daar ook aan bijdraagt, zoals aan het bedenken en opzetten van evenementen voor onze leden en het werven van nieuwe leden.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken met name iemand die:

  • Zich in de bachelor fase van een studie aan een hogeschool of universiteit bevindt
  • Ervaring heeft met grafische vormgeving en overweg kan met ontwerpapps zoals Adobe Illustrator;
  • Interesse heeft in de onderwerpen waar Young TI zich mee bezighoudt en gemotiveerd is om een bijdrage te leveren aan onze doelstellingen;
  • Initiatief neemt en zich proactief opstelt in een groep;
  • Goed kan communiceren en samenwerken met de overige commissieleden;
  • Bereid is zich 3 tot 4 uur per week in te zetten voor Young TI; en
  • Originele ideeën heeft om Young TI groter te maken!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail met cv, korte motivatie en een idee om Young TI groter te maken naar maartjedevroege@gmail.com. Voor overige vragen kan je ook contact opnemen via dit emailadres.