Transparency International NL zoekt voorzitter

Anne Scheltema BeduinFeature, Nationaal, News, Nieuws, Organisatie

Amsterdam, 6 januari 2015 – Transparency International Nederland zoekt onder andere een nieuwe voorzitter. Om ons in onze zoektocht te helpen heeft Legal People een vacature geplaatst. Legal People legt zich exclusief toe op het werven en selecteren van juristen. Zij zetten zich in het bijzonder in om gezond en duurzaam gedrag te stimuleren op de werkvloer.

Over Transparency International Nederland

Transparency International Nederland (TI-NL) is een vereniging en maakt onderdeel uit van civil society organisation Transparency International (TI), de grootste internationale anti-corruptie organisatie. TI-NL houdt kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en wordt ondersteund door een professionele staf (2 fte). Corruptie definiëren we als misbruik van toevertrouwde macht voor persoonlijk gewin, waardoor we ons naast omkoping bezig houden met zaken als transparantie, integriteit en verantwoordingsplicht. TI-NL heeft thans 160 individuele leden, 13 institutionele leden (ABN AMRO, Brunel, FMO, IIA, KAS BANK, KIT, NBA, NCI, Norton Rose Fulbright, People Intouch, Siemens, Unilever en Yokogawa) en is groeiende.

In 2015 won TI-NL de Anti Fraude Award, vanwege “haar tomeloze ambitie en zichtbaarheid”, en werd daarbij geprezen voor de constructieve wijze waarop zij het debat zoekt. In 2015 hield TI-NL zich onder andere bezig met zaken als ‘Lobbyen in Nederland’, bescherming van klokkenluiders, integriteit in sport (FIFA), de Sustainable Development Goals en de Vierde anti-witwasrichtlijn. U kunt  meer lezen over onze activiteiten op www.transparency.nl.

TI-NL is op zoek naar nieuwe bestuurder(s) en een nieuwe voorzitter ter versterking van het huidige bestuur. Als voorzitter of algemeen lid van het bestuur van TI-NL heeft u affiniteit met het bestrijden van corruptie en werkt u samen met twee medewerkers op het hoofdkantoor in het Tropeninstituut, de internationale organisatie in Berlijn en een diverse organisatie van vrijwilligers.

Meer weten? Klik op deze link.