cursus

Open online cursus over corruptie van University of Pennsylvania

Lotte RooijendijkAlgemeen, Corruptie, Feature, Fraude, Integriteit, Internationaal, Nationaal, News, Nieuws, Wetgeving

Amsterdam, 9 februari 2017 – De Universiteit van Pennsylvania heeft onlangs een Open Online Cursus over Corruptie gelanceerd. De gratis online cursus wordt verzorgd door Philip Nicols, hoogleraar Legal Studies & Business Ethics aan de Universiteit van Pennsylvania, Hij zal inzicht geven in de belangrijkste onderdelen van corruptie, de omvangrijke gevolgen van corruptie, met inbegrip van de economische, sociale en psychologische kosten, de ethiek achter corruptie door middel van interne en externe relaties en de handhaving van corruptie. De cursus heeft een duur van vier weken met een flexibele tijdsindeling van 2 tot 4 uur per week. 

Corruptie hoofdoorzaak van mensenrechtenschending

Verdragsorganen en diverse speciale procedures van de Verenigde Naties hebben corruptie aangemerkt als een van de hoofdoorzaken van lidstaten om niet te kunnen voldoen aan hun verplichtingen inzake mensenrechten. De negatieve gevolgen van corruptie op de rechten van de mens hebben geleid tot een toename van het aantal internationale verdragen die zijn ondertekend door zowel de Verenigde Naties als regionale organisaties.

“Mensenrechten zijn ondeelbaar en onderling afhankelijk, en de gevolgen van corrupt bestuur zijn verschillend en raken aan alle mensenrechten – burgerlijke, politieke, economische, sociale en culturele, alsmede het recht op ontwikkeling”, aldus OHCHR.

Je kan de wereld niet begrijpen als je corruptie niet begrijpt. Elke dag zien we hooggeplaatste regeringsfunctionarissen ontslag nemen, overheden veranderen, honderdduizenden mensen op pleinen, die vaak hun leven riskeren om tegen corruptie in de wereld protesteren. Het is van cruciaal belang voor de gezondheid van onze samenlevingen te begrijpen waar mensen tegen protesteren. We willen corruptie leren begrijpen.

Online cursus over corruptie

Deze cursus is bedoeld om te leren over wat corruptie is, wat de oorzaak is van corruptie, wat de effecten van corruptie zijn, en hoe corruptie gehandhaafd kan worden. Dit zal vanuit een mondiaal perspectief belicht worden met behulp van voorbeelden uit de hele wereld. We zullen ook praten over de corruptie vanuit het perspectief van landen, overheden, bedrijven, burgers, en de mensen binnen deze entiteiten. Aan het eind van de cursus heb je een beter inzicht in waarom de wereld aan het veranderen is omtrent het pad van corruptie. Als je in zit  een positie om veranderingen aan te brengen in jouw samenleving, om beslissingen te nemen over corruptie, zal je in staat zijn om betere beslissingen te nemen.

Tijdens de cursus zal gekeken worden naar maatregelen die worden gebruikt door het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) en het Serious Fraud Office van het Verenigd Koninkrijk, en zal het verschil tussen compliance-programma’s en integriteitsprogramma’s worden uitgelegd.

Meld je hier aan voor de gratis online cursus over corruptie.