fraudeaanklager

Voormalig fraudeaanklager OM zelf aangeklaagd voor fraude

Lotte RooijendijkAlgemeen, Fraude, Nationaal, Nieuws

Amsterdam, 31 maart 2017 – Deze week heeft het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 15 maanden geëist tegen een voormalig fraudeaanklager van het Openbaar Ministerie voor belastingfraude en valsheid in geschrift. Uit onderzoek van de FIOD blijkt dat de verdachte opzettelijk onjuiste aangiftes van inkomstenbelasting zou hebben gedaan en valse stukken hebben aangeleverd bij de belastingdienst. Hij zou de fiscus hiermee voor bijna 150.000 euro hebben benadeeld. 

Door de voorbeeldfunctie van de Advocaat-Generaal, die fraudezaken in hoger beroep behandelt, heeft hij de beroepsgroep van de advocatuur en het OM in diskrediet gebracht. Het OM tilt zwaar aan de zaak: “Ambtenaren dienen van onbesproken gedrag te zijn. Het OM kan niet anders dan een gevangenisstraf voor een lange duur eisen”, aldus een woordvoerder van het OM.

Fraudeaanklager brengt OM in diskrediet